Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-04-2015 / Blog credite imobiliare
Creditarea in lei isi continua marsul – crestere si in martie

Creditarea in lei isi continua marsul – crestere si in martieCreditarea în lei îşi continuă marşul triumfător. În luna martie din acest an, împrumuturile în moneda naţională au crescut cu 3% faţă de februarie. Avansul anual este de 7,5%, în condiţiile în care creditele în valută scad constant.

 

Creditele în lei au ajuns la 95 miliarde de lei la sfârşitul lunii martie, în creştere cu 3% comparativ cu februarie. Creditele în valută s-au redus totuşi cu 3%, până la 210 miliarde de lei. De asemenea, în ultimul an, împrumuturile în valută au înregistrat un regres de 11%.

 

Evoluţia recentă a creditării indică continuarea migrării dinspre creditul în valută către împrumuturile în moneda naţională. De asemenea, se menţine ritmul accelerat al expansiunii creditelor ipotecare în lei probabil pe fondul programului cu garanţie guvernamentală“, explică analiştii situaţia din piaţa bancară românească.

 

În urma acestor rezultate un lucru este clar: băncile au tot mai puţine resurse pentru creditarea în valută, în timp ce împrumuturile în lei preiau încet şi sigur controlul.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.