CCR a amanat decizia privind legea conversiei creditelor

23-11-2016 / Blog credite imobiliare

CCR a amanat decizia privind legea conversiei creditelorCurtea Constituţională a României - CCR amână pentru data de 18 ianuarie, discuţiile ce privesc constituţionalitatea legii conversiei creditelor în franci elveţieni.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat faptul că a fost nevoie de această amânare pentru a da o soluție corectă, în concordanță cu cea care a fost dată în cazul legii dării în plată.

“Vrem ca în privinţa unor puncte, cum ar fi - unul foarte delicat - cel cu retroactivitatea, să nu dăm soluţii care să nu fie foarte corelate. Pentru a vedea întâi care o să fie motivaţia definitivă în acea excepţie , am amânat pe 18 ianuarie. (...) Aşteptăm motivarea, pentru că unele chestiuni s-au pus în ambele legi, într-un fel am decis la retroactivitate şi am spus că problema aceasta trebuie corelată cu principiul impreviziunii şi într-un fel retroactivitatea se topea acolo. Dincoace, retroactivitatea pare a ţine exclusiv de această lege, dar vrem să vedem cum corelăm cele două motivări”, a menționat preşedintele CCR.

Executivul a contestat legea conversiei creditelor în urmă cu aproximativ o lună la CCR. Ce problemă a identificat Guvernul? Faptul că legea operează retroactiv. Executivul a dat un aviz pozitiv proiectului, în condițiile în care inițial erau incluse mai multe prevederi, cum ar fi gradul de îndatorare și plafonul.

Legea conversiei creditelor în franci elveţieni a fost adoptată cu unanimitate de voturi de plenul Camerei Deputaţilor. Legea a trecut de Parlament cu 248 de voturi pentru.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.