Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
23-09-2015 / Blog credite imobiliare
BNR pregateste masuri pentru restrictionarea creditarii

BNR pregateste masuri pentru restrictionarea creditariiBNR ar putea pregăti măsuri pentru restricţionarea creditării pentru persoanele fizice. În ultimii 2 ani, creditele acordate populaţiei au crescut cu 20%, iar un eventual avans până la 30% ar putea cauza probleme.

 

"Creditul în lei pentru populaţie este singura porţiune care creşte semnificativ începând din 2013, cu 20% în acest interval de timp. Este nevoie că această creştere să fie monitorizată cum se cuvine de bănci şi de noi şi pot să va spun că, în ceea ce priveşte Banca Naţională, analizăm măsura în care este nevoie, este util, este oportun să intervenim în acest proces cu noi instrumente macroprudențiale, în vederea evitării repetării unui boom, a unei fericiri maxime, cum a fost până în 2008, dar care probabil nu se va repeta, pentru că atunci, încă în etapă post-comunistă, nu cunoscusem ce înseamnă recesiune", a declarat Eugen Rădulescu, Directorul Direcţiei Stabilitate Financiară din BNR.

 

Programul Prima Casă este motivul pentru accelerarea creditării în România, datorită avansului foarte mic solicitat şi a costurilor reduse.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.