Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
22-08-2013 / Blog credite imobiliare
BNR, cu ochii pe bancile din Romania: cum se restructureaza creditele neperformante

BNR, cu ochii pe bancile din Romania: cum se restructureaza creditele neperformanteBanca Națională a României a anunțat că va analiza prin inspecții băncile din România. Ce se va lua în calcul? Procedurile de restructurare ale creditelor neperformante și capacitatea sistemelor de a ține evidența acestor credite. În țara noastră, rata creditelor neperformante a depășit 20%.

 

Motivul pentru analiza amănunțită a băncilor din România este situația foarte proastă a creditelor neperformante. Împrumuturile restructurate în trecut și care nu s-au putut redresa reprezintă o cauză pentru rată de 20,3% a creditelor neperformante, care se înregistra în luna mai, în România. Se pare că evaluarea riscului creditelor restructurate trebuie făcută mult mai bine ca până acum, potrivit celor de la Banca Națională a României.

 

Conform Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se face tot posibilul pentru reducerea creditelor în lei la nivelul celor in euro. În acest sens, experții bancari speră la o reducere a dobânzii-cheie până la 4%, în decembrie.

 

Și creditarea pentru Prima Casă va fi exclusiv în moneda națională. Deși asta presupune, momentan, costuri mai ridicate pentru ratele la creditele în lei, pe viitor se estimează o reducere semnificativă.