Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-07-2013 / Blog credite imobiliare
BNR a imprumutat opt banci comerciale cu peste 1,84 miliarde de lei

BNR a imprumutat opt banci comerciale cu peste 1,84 miliarde de leiBanca Națională a României a împrumutat opt bănci comerciale cu peste 1,84 miliarde de lei. Acești bani au fost acordați prin licitație repo săptămânală, în schimbul lichidităților, BNR urmând să primească titluri de stat. Fondurile sunt acordate, de obicei, pentru o săptămână.

 

BNR a acordat împrumuturi de circa 1,84 miliarde de lei unui număr de opt bănci comerciale, după ce, la data de 1 aprilie 2013, Banca Națională oferea împrumuturi de 2,19 miliarde de lei către șapte banci.

 

 

Din luna martie 2013, Banca Națională a României a renunțat la limitările împrumuturilor băncilor comerciale în cazul licitațiilor repo, fapt care a condus la sume din ce în ce mai mari cerute de către instituțiile bancare. Nivelul de împrumuturi solicitat de bănci a început să crească vertiginos, ajungându-se la cereri cuprinse între 12,7 și 38,4 miliarde de lei. În perioada octombrie 2012- februarie 2013, sumele împrumutate de Banca Națională a României au fost între patru și 11 miliarde de lei.