Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-09-2016 / Blog credite imobiliare
Bancpost, profit in scadere in prima jumatate a anului

Bancpost, profit in scadere in prima jumatate a anuluiBancpost a raportat un profit în scădere cu 800.000 de euro din cauza majorării provizioanelor, se arată într-o comunicare transmisă de instituția financiară. În primele trei luni ale anului, banca a avut un profit de aproximativ 4.2 milioane de euro.

Provizioanele făcute de Bancpost sunt de peste 29 milioane de euro, fiind majorate cu 19 milioane de euro. Această sumă va fi folosită pentru posibilele efecte negative ale legii dării în plată. De menționat, Bancpost a fost printre primele bănci care au majorat avansul la creditele ipotecare de la 15% la 33%, chiar înainte ca legea să fie publicată în monitorul oficial.

Subsidiara Eurobank în România avea la finalul lunii iunie credite neperformante de 26,6%, cu 5 procente în scădere. În schimb, Bancpost rămâne cu una dintre cele mai mari rate de neperformanţă de pe piață.

Și alte bănci au raportat minusuri din cauza provizioanelor. Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de aproximativ 36 de milioane de euro, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. Și Garanti Bank a anunțat o pierdere netă de 23 de milioane de lei în prima jumătate a anului 2016, comparativ cu un profit de 50 de milioane de lei anul trecut. Conform informațiilor transmise de instituția financiară, scăderea a venit pe fondul “absorbirii cerinţelor prudenţiale asociate riscului de credit”.

Ce sunt provizioanele? O rezervă constituită pentru eventuale pierderi previzibile în viitor ce pot rezulta din activitatea curentă, inclusă pe cheltuieli, din care urmează a fi acoperite de eventualele pierderi.