Banca Transilvania vrea sa investeasca in una dintre cele mai mari banci din Republica Moldova

08-11-2017 / Blog credite imobiliare

Banca Transilvania intenționează să investească în Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, dobândind o participație inițială de peste 39% din capitalul social al acesteia. Este pentru prima oara în ultimii zece ani când o bancă din afara Republicii Moldova își arată interesul pentru a intra pe piața de dincolo de Prut, se arară într-un comunicat transmis de Banca Transilvania. 

Tranzacția va respecta toate prevederile legii pieței de capital din Republica Moldova, iar BT va avea nevoie de aprobarea Băncii Naționale a României și a Băncii Naționale a Moldovei pentru aceasta investiție.

Ca urmare a intrării Băncii Transilvania în capitalul Victoriabank, cei doi parteneri - BT și BERD - vor deține împreună pachetul majoritar în Victoriabank.

  “Suntem încântați să ne alaturam BERD-ului și celorlalți acționari în demersul de a dezvolta piața bancară locală și de a susține economia din Republica Moldova. Dorim să replicăm modelul de business BT, succesul pe care îl avem în România. Victoriabank este o bancă solidă, bine poziționată pe piața bancară din Republica Moldova. Vedem potențial de creștere pe liniile de business pe care în mod tradițional Banca Transilvania are o bogată expertiză – IMM, retail, microcompanii – precum și în ceea ce privește serviciile financiare digitale. Pentru planul nostru ambițios ne bazăm inclusiv pe continuarea și dezvoltarea colaborării strategice cu partenerii noștri tradiționali.” - declara Horia Ciorcila, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România și nucleul Grupului Financiar BT.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2021 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.