Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-05-2014 / Blog credite imobiliare
Banca Transilvania, crestere a profitului si a creditelor in primul trimestru din 2014

Banca Transilvania, crestere a profitului si a creditelor in primul trimestru din 2014Începutul anului 2014 a fost unul de succes pentru una dintre cele mai importante bănci din România, Banca Transilvania. Profitul net al acesteia a crescut cu 22,6%, iar creditele au avansat şi ele.

 

Profitul Băncii Transilvaniei ajunsese la sfârşitul primului trimestru din 2014 la 103,4 milioane, cu peste 22% mai ridicat faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Şi volumul creditelor acordate de către banca a urcat, ce-i drept cu doar 0,11%. În primele 3 luni din an, BT acordase aproape 23.000 de credite noi firmelor şi companiilor din România. Valoarea împrumuturilor a fost de 2,31 miliarde de lei.

 

Banca a anunţat că se va concentra pe mărirea portofoliului de credite pe segmentul de retail.

 

Creditele neperformante, sub pragul de 13%

 

Volumul creditelor neperformante din portofoliul Băncii Transilvania era de 12,97%, la sfârşitul lunii martie 2014, sub nivelul mediu raportat la întregul sistem bancar românesc.

 

Despre Banca Transilvania

 

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari instituţii de creditare din România. De-a lungul ultimilor ani, această a fost în permanență printre cele mai bine clasate bănci din ţara noastră, în ceea ce priveşte activele (creditele).