Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-04-2014 / Blog credite imobiliare
Banca Romaneasca ofera sprijin pentru IMM-uri

Banca Romaneasca ofera sprijin pentru IMM-uriBanca Românească este cel mai nou nume care se alătură instituţiilor de creditare ce oferă sprijin pentru IMM-uri. Banca a alocat 50 de milioane de euro pentru finanţarea instituţiilor medii şi mijlocii.

 

Numărul băncilor care se implică pentru ajutarea IMM-urilor cu împrumuturi de finanţare a capitalului de lucru creşte de la o lună la altă. Banca Românească tocmai a anunţat că va aloca 50 de milioane de euro pentru firmele din ţara noastră ce au nevoie de creditare pentru capitalul de lucru. Acestea vor putea accesa linii de credit de cel mult 5 milioane de lei, pe o perioadă de 2 ani. Statul garantează jumătate din finanţare.

 

Banca Românească a semnat deja convenţia de participare la programul de susţinere a IMM-urilor cu fondul Naţional de Garantare. Rată dobânzii pentru creditele pe care le vor putea contracta firmele este formată din ROBOR-ul la trei luni, la care se adaugă marja bancară de maximum 3,25% pe an. Comisionul anual de administrare poate ajunge la 0,25% pe an.

 

Printre alte bănci din România care şi-au anunţat sprijinul pentru creditarea IMM-urilor sunt CEC Bank, Bank Leumi, Volksbank sau Banca Italo-Romena. Peste 6.000 de firme vor putea beneficia de împrumuturi garantate de stat, de până la 2 miliarde de lei.