Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-09-2013 / Blog credite imobiliare
Banca Italo Romena fuzioneaza cu Veneto Banca

Banca Italo Romena fuzioneaza cu Veneto BancaPotrivit directorului general al băncii Italo Romena, Paolo Mariani, proiectul de fuziune dintre instituția pe care acesta o reprezintă și Veneto Banca a fost aprobat de către consiliile de administrație ale celor două bănci. Ambele fac parte din grupul Veneto Banca, o instituție italiană foarte cunoscută. Tot ce mai rămâne de făcut pentru ca proiectul să se poata finaliza este așteptarea aprobării Băncii Italiei.

 

Conform unui comunicat oferit Băncii Naționale a României, proiectul de fuziune dintre Banca Italo Romena și Veneto Banca se va termina până în 2014. Care sunt așteptările în legătură cu această mutare? Paolo Marini a declarat, pentru ziarul Bursa, că speră la o reducere a costurilor și la eficientizarea activității băncii.

 

Banca Italo Romena în România

 

În România, Banca Italo Romena are 22 de agenții. Sucursala din București a instituției va deveni, după fuziune, Direcția Teritorială din România a Veneto Banca.

 

Alte evenimente de pe piața bancară din ultima perioadă

 

De curând, Millennium BCP, una dintre cele mai puternice bănci din Portugalia, a anunțat că va vinde subsidiara din România, Millennium Bank. Motivul? Este nevoie de măsuri de restructurare, care au fost cerute de către Comisia Europeană. Millennium Bank deține sub 1% din cota de piață din țara noastră.

 

Marfin Bank a reușit să preia depozitele de peste 100.000 de dolari ale Bank of Cyprus din România. Totalul? 240 de milioane de lei. În plus, Marfin a preluat și un procent din portofoliul de credite al Bank of Cyprus, de puțin peste 80 de milioane de euro.UniCredit Tiriac a realizat o tranzacție de pasive (depozite) de la Royal Bank of Scotland, din România. Activele, care valorează peste 300 de milioane de euro, vor fi preluate în viitorul apropiat. RBS România a decis să se orienteze doar asupra segementului de clienți corporate și a renunțat la clienții persoane fizice.

 

Raiffeisen Bank a preluat credite în valoare de 90 de milioane de euro de la Citybank, dar si economii de 175 de milioane de euro. În total, cei de la Raiffeisen au primit peste 100.000 de clienți de la Citybank.

 

Sursa foto: capital.ro