Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-06-2013 / Blog credite imobiliare
Banca Europeana de Investitii va suplimenta finantarea in Romania

Banca Europeana de Investitii va suplimenta finantarea in RomaniaBanca Europeană de Investiții (BEI) va suplimenta finanțarea din România cu încă cel puțin 700-800 de milioane de euro în anul 2013, încercând să compenseze reducerea expunerii băncilor străine față de instituțiile bancare locale.

 

Potrivit lui Mihai Tănăsescu, vicepreședinte al băncii Uniunii Euro­pene responsabil cu portofoliul energiei şi cu flancul sudic al ţărilor UE, pe termen scurt și mediu, BEI va suplimenta cu încă 1-1,5 miliarde de euro finanțarea in Romania. Stocul de finanțare din prezent este de circa 10 miliarde de euro. Se dorește creșterea accesului întreprinderilor mici și mijlocii la programe de fonduri cu ajutorul sistemului bancar local.

 

Încă de anul trecut, Banca Europeană de Investiții a început să aloce mai multe fonduri pentru băncile din România. BCR, BRD, Raiffeisen, ING sau CEC Bank au obținut aprobări pentru finanțări în jur de 450 de milioane de euro.

 

Principalele sectoare cu expunere mare din partea BEI sunt cel energetic, de transporturi, de infrastructură și cel de IMM-uri.