Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-10-2016 / Blog credite imobiliare
ANAF vrea o aplicatie pentru mobil

Mobil Anaf aplicatieANAF - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pregătește o aplicaţie pe mobil, cu scopul de a se împrieteni cu contribuabilii. Aceasta ar trebui să fie gata în aproximativ o lună. Iar pentru firme va exista o bază de date cu email-uri de informare, care va fi gata în cel mult trei luni, a declarat președintele ANAF, Dragoș Doroș, în cadrul unei conferințe. 

”Încercăm să facem şi noi o aplicaţie. ANAF o să aibă o aplicaţie pe toate telefoanele mobile care nu o să dea informaţii spectaculoase, dar o să fie acolo şi o să spună 10-15 lucruri importante şi care să fie la îndemână. Asta este aşa, de împrietenire şi de informare. Sper să fie gata într-o lună de zile”, a spus Doroş.

Șeful ANAF este conștient de problemele de comunicare ale agenției. În cadrul conferinței a amintit de cazurile cu Formularul 088.

”Am avut nişte probleme cu comunicarea. Aici trec la Formularul 088. În vara asta au fost câteva situaţii în care companiile care încercau să desfăşoare proiecte serioase şi obţinuseră finanţări importante pentru nişte proiecte serioase s-au trezit că le-am suspendat codul de TVA. Una dintre ele chiar a fost prezentă pe media. Angajase vreo 50 de oameni, obţinuse câteva milioane de euro ca să dezvolte un proiect important şi atunci ANAF i-a suspendat codul de TVA. Toată lumea a fost revoltată. Vreau să vă zic cum stau lucrurile din perspectiva ANAF. Firma aceea, ca foarte multe altele, a început, ca orice vis antreprenorial, din sufragerie sau din dormitor şi te duci la Registrul Comerţului să îţi înregistrezi firma la tine acasă, la mama, la bunica, sau undeva într-o rezidenţă privată. Când ideea prinde contur şi încerci să angajezi oameni te muţi într-o clădire de birouri sau într-o facilitate de producţie, dar sediul social declarat rămâne acelaşi care e lăsat în uitare pentru că avem multă treabă. Când începe o firmă ai multă treabă şi nu are nimeni timp să vadă ce se întâmplă pe acolo, dar aceea este adresa oficială şi comunicările ANAF cu compania respectivă se fac la acel sediu. În privinţa acestei firme s-au petrecut conform noului formular 088 nişte modificări, cu finanţarea respectivă s-au schimbat nişte acţionari, a fost invitată firma la sediul ANAF ca să depună 088”, a menționat Dragoș Doroş.

Mai mult decât atât, ANAF pregăteşte și o nouă lege a evaziunii fiscale, pentru o mai ușoară investigare a potenţialelor infracțiuni.

“Suntem în dialog cu Ministerul Justiţiei, cu Ministeru l Public, cu Parchetele Generale precum şi celelalte divizii ale Parchetului din România să facem în aşa fel încât legislaţia din România să permită o mai uşoară investigare a potenţialelor infracţiuni. Vreau să apăr inspectorul fiscal în sensul în care legislaţia din România în acest moment obligă inspectorul fiscal să facă o plângere penală de câte ori are o suspiciune. Atunci această prevedere destul de laxă şi de largă cuplată cu practica noastră care de câţiva ani este mai incisivă pe domeniul acesta duce şi la exagerări. Şi pe noi ne deranjează. Avem foarte multe plângeri penale care stau în nelucrare la Parchete şi aşa nu e ok”, a declarat șeful ANAF, Dragoș Doroș.

Săptămâna trecută, tot Dragoș Doroș anunța faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală este deja în negocieri cu băncile ca prin aplicaţiile de internet banking ale instituțiilor financiare, clienții să poate vedea datoriile pe care le au la fisc și mai ales să le poată plăti.