Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
31-08-2016 / Blog credite imobiliare
Alpha Bank, profit de peste 6 milioane euro

Alpha Bank, profit de peste 6 milioane euroCea mai mare bancă elenă de pe piața din România, Alpha Bank, a raportat un profit de 6.3 milioane de euro în prima jumătate a anului. Creșterea se datorează majorării veniturilor operaţionale dar și a scăderii nivelului de provizionare, se arată într-un comunicat trimis de instituția financiară.

Veniturile din operaţiuni au ajuns la o valoare totală de 75.9 milioane de euro, înregistrându-se o creștere de 24% în primele șase luni din 2016, față de aceeași perioadă a anului trecut. Și cheltuielile operaţionale s-au majorat cu 4%, la o valoare totală de 46.2 milioane de euro. La finalul primei luni de vară din acest an, stocul de credite brute ale AlphaBank erau de aproximativ 2.8 miliarde de euro, iar depozitele se situau la valoarea de 1.6 miliarde de euro.

Alpha Bank este pe poziția a opta în sistemul bancar autohton, cu o cotă de piață de circa 4%. Banca are o rețea de 130 de sucursale și 1.842 de angajați în România.

Nu toate băncile au avut profit în primele șase luni ale anului. Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de aproximativ 36 de milioane de euro, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. Și Garanti Bank a anunțat o pierdere netă de 23 de milioane de lei în prima jumătate a anului 2016, comparativ cu un profit de 50 de milioane de lei anul trecut. Conform informațiilor transmise de instituția financiară, scăderea a venit pe fondul “absorbirii cerinţelor prudenţiale asociate riscului de credit”.