Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
30-03-2015 / Blog credite imobiliare
Ajunge dobanda-cheie la un nou minim?

Ajunge dobanda-cheie la un nou minim?3 motive importante i-au convins pe analiştii de la BCR să susţină că dobânda-cheie va fi scăzută până la 2% la sfârşitul lunii martie din anul curent: nivelul mic al inflaţiei, stabilizarea cursului leu-euro şi păstrarea creditării totale în teritoriul negativ.

 

BNR ar putea să reducă iarăşi dobânda-cheie, la şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 31 martie 2015. După ce la începutul lunii februarie din acest an Banca Naţională a scăzut cu 0,25% dobânda, până la 2,25%, acum se aşteaptă o nouă tăiere de 0,25%: „Ne aşteptăm la o reducere a dobânzii-cheie cu încă 25 de puncte bază, pe fondul inflaţiei foarte scăzute şi al stabilităţii cursului valutar leu/euro. Această ar putea fi ultima reducere a dobânzii-cheie din actualul ciclu care a început în august 2014“, au declarat reprezentanţii celei mai mari bănci din România.

 

Deşi se aşteaptă ca dobânda-cheie să scadă, indicatorii Robor au crescut semnificativ în ultima săptămână. Spre exemplu, Robor-ul la 3 luni s-a majorat cu 0,2%, până la 1,5% pe an.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.