Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-06-2013 / Blog credite imobiliare
180 de miliarde de dolari, alocati creditarii europene pana in 2015

180 de miliarde de dolari, alocati creditarii pana in 2015Potrivit unui studiu DTZ, in următorii doi ani se vor aloca peste 180 de miliarde de dolari pentru creditare în țările de pe continentul nostru. Sectorul imobiliar din România încă depinde foarte mult de creditele bancare, din cauza dezvoltării precare a pieței de capital. În celelalte țări din Europa, ponderea de finanțare din surse exterioare instituțiilor bancare începe să fie din ce în ce mai mare.

 

Conform declarațiilor lui Marius Grigorică, business analyst DTZ, citat de către Mediafax, din cauza slabei dezvoltări a pieței de capital, fondurile de investiții din România apelează la atragerea de resurse de pe piața de capital, listându-se pe alte burse din Europa, nu în țara noastră. Este si cazul celor de la NEPI sau Immofinanz. În celelalte state de pe continentul nostru, finanțările pe piața de imobiliare sunt din ce în ce mai mari, datorită emisiunilor de acțiuni sau obligațiuni corporative.

 

Deficitul de finanțare în Europa a scăzut în ultima jumătate de an cu peste 40%, ajungând la circa 50 de miliarde de dolari, asta pentru că s-a redus și gradul de îndatorare pe cele mai importante piețe de pe continent, dar și nivelul finanțărilor din surse non-bancare. Astfel, creditele de refinanțare pot fi contractate mai ușor. Pe termen mediu și lung, se estimează că sursele de creditare vor crește.

 

DTZ se așteaptă ca fondurile de investiții și asiguratorii să aducă în piața imobiliară în jur de 180 de miliarde de dolari în urmatorii doi ani, bani care vor fi alocați creditării în toată Europa.

 

Sursa foto: capital.ro