Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
08-07-2013 / Blog arhitectura
Vrei sa-ti construiesti o casa? Iata primii pasi (I)

Vrei sa-ti construiesti o casa? Iata primii pasi (I)Într-o serie de câteva articole consecutive voi încerca să vă prezint procesul de realizare a unei case, de la intenție până la fericitul moment al inaugurării ei. Sper ca cele spuse aici să fie de un real folos tuturor celor care vor să-și facă o casă și gândesc acest lucru gospodărește.

 

ÎNAINTE DE A FACE PRIMUL PAS

 

După o experiență de 30 de ani și multe zeci de case făcute, vă dau un sfat (și vă rog să mă credeți pe cuvânt): dacă suma reală de care veți dispune în următoarele 12-18 luni este cu un leu mai mică decât valoarea estimată a investiției NU VĂ APUCAȚI DE TREABĂ!

 

Dacă șampania cu care veți uda casa la recepție o veți putea plăti din cota de „diverse și neprevăzute” din deviz (și vă vor ajunge banii și de mobilă), nu cred că vă veți supăra… Dacă însă veți termina banii înainte de a pune ferestrele și a doua zi vor începe ploile de toamnă nu cred că veți fi foarte fericit…

 

 

 

- interesați-vă de vecini, de apropierea de serviciu, școală, unități sanitare, poliție sau de cât de rapid se face accesul către mijloacele de transport în comun și care sunt posibilitățile de aprovizionare, etc.

 

- căutați un teren convenabil, având în vedere următoarele aspecte:

 

 

Atenție! O casă nu se face numai cu entuziasm. Pentru realizarea ei vă trebuie bani (și nu puțini...) și capacitatea de a lua multe decizii tehnice și/sau organizatorice importante (în care doar entuziasmul nu are ce căuta…). De asemenea, aveți nevoie de o imensă investiție de timp (pe care de multe ori nu îl aveți), de nervi și, nu în ultimul rând, vă trebuie o viziune foarte exactă a ceea ce vreți să faceți.

 

În articolele următoare vom analiza în detaliu, pas cu pas, etapele care trebuie parcurse pentru realizarea, corectă și cu un minimum de surprize, a visului dumneavoastră.

 

arh. Gabi Tomescu