Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-02-2014 / Blog arhitectura
Un altfel de pat

Într-o societate în care totul pare haotic şi timpul nu ajunge, când stresul cotidian ne da peste cap liniştea interioară, este foarte important ca atunci când ajungem acasă să ne odihnim pentru a ne recăpăta energia şi puterea de a o lua de la capăt.

 

Astfel, dormitorul devine punctul central în care ne putem refugia, iar elementul dominant, piesa de rezistenţă este patul. Acesta este nu doar o piesă funcţională pe care o utilizăm pentru a dormi. Patul ales ar trebui să asigure aspectul unic şi decorativ, astfel încât dormitorul să pară  confortabil. Acest element de uz casnic este un prieten pe care îl folosim întotdeauna atunci când dorim să ne relaxăm, sau să dormim.  

 

Decorarea patului nu este dificilă, deoarece există mai multe tipuri de accesorii de pat pe care le putem folosi, precum cuvertura, pernele, lenjeria, care poate fi din lână, mătase, bumbac, tricotată, colorată sau uni.

 

Propun să va prezint  câteva modele de pat mai deosebite, cum ar fi:

 

Patul baldachin -  simbol al epocii victoriene, patul baldachin poate contribui la imaginea unui dormitor îmbogăţind tot ansamblul nocturn. Patul cu baldachin are un aer exotic şi aduce romantism în orice dormitor, fie el modern, rustic sau oriental. Structura poate fi realizată din lemn sau fier forjat, iar draperiile alese oferă intimitate şi pot fi discrete, din tul, cu model, sau pot lipsi complet. Dacă iniţial patul cu baldachin avea draperiile drepte,îmbrăcând toate cele 4 lături ale patului, o dată cu evoluţia designului interior au apărut paturi cu baldachin semicircular. Astăzi, paturile cu baldachin se împart în două categorii: tradiţionale şi contemporane. Paturile cu baldachin se potrivesc foarte bine stilului tradiţional şi caselor spaţioase cu încăperi înalte.

 

Un altfel de pat

 

Patul plutitor


Modelul acesta de pat poate oferi  încăperii tale un aer modern, minimalist sau elegant.


Este un mobilier potrivit atât într-un dormitor spaţios, cât şi în unul mai restrâns, oferind un decor aerisit şi spaţios. Patul plutitor oferă un design inteligent şi cât mai simplist, care să corespundă nevoilor actuale ale pieţei. Paturile plutitoare reprezintă un mobilier ieşit din comun, care datorită designului, cu siguranţă devin centru de interes în încăpere. Patul plutitor este prevăzut cu bucăţi de sticlă transparente sau o garnitură rezistenţă din lemn, lucru care contribuie la acel efect de plutire.

 

Un altfel de pat

 

Patul original

 

Mai mult sau mai puţin comod, acest gen de pat pe lângă funcţiunea clasică, are rolul de a schimba atmosfera într-o încăpere, de a integra în spaţiu o anumită atmosfera, fie ea romantică, sau industrială. Aici variantele sunt nenumărate, în funcţie de cerinţe, paleta de materiale depăşind barierele tradiţionale. Exceptând suprafaţa saltelei, patul poate lua formele cele mai surprinzătoare.

 

Un altfel de pat

 

 

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro