Topul monumentelor istorice din Romania

13-07-2015 / Blog arhitectura

Topul monumentelor istorice din RomaniaTe-ai întrebat vreodată care sunt cele mai frumoase monumente istorice din România? Site-ul historia.ro a realizat un top al celor mai frumoase monumente istorice din România, cărui îi vom da şi noi citire în rândurile care urmează.

 

1. Ateneul Român

 

Fără îndoială unul dintre cele mai populare monumente istorice din Bucureşti, Ateneul Român este o clădire construită între anii 1886 şi 1888. Pentru ridicarea monumentului a fost organizată o campanie de strângere de fonduri. Arhitectul responsabil pentru proiectul Ateneului Român a fost francezul Albert Galleron.

 

2. Mănăstirea Voroneţ

 

Denumită Capela Sixtină a Estului, Mănăstirea Voroneţ şi-a câştigat reputaţia de unul dintre monumentele istorice din România construite într-un timp foarte scurt – doar 3 luni şi 3 săptămâni. Mănăstirea Voroneţ are o vechime de peste 520 de ani, datând din vremea lui Ştefan cel Mare. Un alt element pentru care monumentul istoric este renumit este datorită picturilor sale.

 

3. Cazinoul din Constanţa

 

Continuăm cu un monument istoric din Constanţa. Cazinoul recunoscut din oraşul de pe litoral iese în evidenţă datorită stilului art nouveau, inspirat din cazinourile europene de la începutul secolului al XX-lea. Cazinoul constănţean a fost finalizat în anul 1912, sub îndrumarea arhitectului Daniel Renard.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.