TOP 5 cele mai ciudate cladiri din lume

02-07-2017 / Blog arhitectura

1. Casa de piatră din Portugalia

Atunci când urăm „Casă de piatră” unor proaspeți căsătoriți nu ne referim nicidecum la Casa de Piatră din Portugalia, ce aduce mai mult cu o construcție din perioada preistorică. În ciuda acestor aspecte, ceea ce este cunoscută sub numele de Casa do Penedo, ocupă un binemeritat prim loc în topul celor mai ciudate clădiri din lume, realizat de incredibilia.ro.

Acest monument arhitectural este realizat din patru bolovani de mari dimensiuni, iar construirea sa a avut loc în perioada 1972-1974. Astăzi, Casa do Penedo este o atracție turistică populară din nordul Portugaliei.

2. Clădirea dansatoare din Praga

Clădirea dansatoare din Praga este cunoscută și sub denumirea de „Fred și Ginger”, după faimoșii dansatori Fred Astaire și Ginger Rogers, fiind construită de arhitectul ceh Vlado Milunic, în colaborare cu arhitectul canadiano-american Frank Ghery, ne informează incredibilia.ro

Conceptul excentric al clădirii dansatoare o aduce în topul celor mai ciudate clădiri ale lumii. De-a lungul timpului, a stârnit numeroase controverse, având în vedere că o clădire precum aceasta nu se încadra standardelor baroce, gotice și Art Nouveau ale clădirilor din jurul său.

3. Casa strâmbă din Polonia

O clădire construită mai aproape de timpurile noastre este Casa strâmbă, situată în localitatea Sopot din Polonia. Aceasta a fost ridicată în anul 2004 și măsoară 4.000 de metri pătrați. Ea face parte dintr-un centru comercial polonez și este una dintre clădirile ciudate ale lumii datorită asimetriilor arhitecturale ce o caracterizează.

4. Casele cubice din Olanda

Casele cubice din Rotterdam, Olanda, sunt creațiile arhitecturale ce aparțin lui Piet Blom. Încă din anul 1974 au luat naștere primele case sub această formă, cuburi plasate în diferite unghiuri, pe piloni în formă hexagonală. Scopul caselor cubice este de a aduce o soluție practică de construcții pentru orașele aglomerate. În prezent, Casele cubice din Olanda sunt destinate atât locuirii, cât și vizitării lor de către turiștii curioși să descopere ingeniozitatea celor mai ciudate clădiri ale lumii.

5. Waldspirale din Germania

Din nou, o clădire rezidențială. Waldspirale, situată în orașul Darmstadt din Germania, este o construcție ciudată, realizată în anii ’90, ce prezintă nu mai puțin de 1.000 de ferestre în câte o formă unică. De asemenea, ușile fiecărui apartament au clanțe diferite.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.