Sabor a Miel

14-03-2017 / Blog arhitectura

 Sabor a Miel Amplasamentul și destinația sunt două cuvinte-cheie care definesc selectarea materialelor, sistemul de construcție, conceptul de durabilitate și sensul de design arhitectural aplicat acestei clădiri pentru locuințe colective. Este un proiect imobiliar realizat pentru vanzare, promovat de o companie imobiliară din Yucatan, conduse de tineri antreprenori care sunt conștienți de valoarea adăugată pe care o aduce un design de calitate.

Piața țintă a proiectului sunt utilizatori de origine diversă, a căror legătură comună este aprecierea pentru bogăția naturală a regiunii ca un motiv de a investi într-o a doua casă. În aceste condiții, panouri de stuf de cea mai bună calitate au fost folosite atât la fațade cât și la acoperirea murala interioare, ca un element ce definește caracterul și identitatea noii clădiri, reducând în același timp costurile de operare și întreținere.

Imobilul se află pe un colț de lot, 20m x 22m aproximativ, situat la 200 de metri de malul mării și de o strada comercială emblematică a orașului. Se compune din 17 apartamente de unul și de până la trei dormitoare pe unul sau doua niveluri, de la 66m2 la 145m2, un semi-subsol de parcare și o terasă circulabilă cu o zona acoperită, piscină, sală de gimnastică și servicii care au panorama către mare.

Dimensiunile reduse ale terenului pentru programul ambițios propus, împreună cu postura proiectantului de a concepe o clădire durabilă, propun o schemă volumetrică care împarte programul în două corpuri. Separate una de alta printr-o curte, care funcționează ca un atrium circular, ambele corpuri sunt compuse din patru tipuri de departamente și un sistem modular de șase dimensiuni de bază.

Volumetria și fațadele au fost proiectate sub premisa de prioritizare a fluxului de vânt intern și de protecție solară incidente directe ca principale strategii de durabilitate pasivă. Acesta strategie este definită prin conceptul de terase acoperite pe fațada de est.

În această lucrare, tot ceea ce este legat de intentia de proiectare propusă de la faza de proiect, este de a profita de mediul urban și peisajul amplasării sale, caracterizat în principal, de posibilele efecte vizuale ale mării și de a contribui la o imagine arhitecturală corespunzătoare pentru tradiția zonei Playa del Carmen ca destinație turistică.

 arh. Madalina Berindei

Arhitect & Urbanist Diplomat

Auditor energetic pentru cladiri

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.