Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-07-2017 / Blog arhitectura
Palatul Ideal – unicitate arhitecturala realizata in 33 de ani de un postas

Povestea „Palatului Ideal” a luat naștere în anul 1879, atunci când Ferdinand Cheval, în vârstă de 43 de ani, livra corespondența, iar pe drum a descoperit o piatră veche și interesantă. Acest moment dă naștere unui vis arhitectural, căruia i se adaugă inspirația culeasă din natură, cărți poștale și reviste ilustrate.

Construcția aflată în comuna Hauterives din sud-estul Franţei a fost ridicată de poștaș pe parcursul a 33 de ani, timp în care a cules pietre de pe traseul său de aproape 30 de kilometri, scriu cei de la descoperă.ro.

Unic în lume „Palatul Ideal”, cunoscut inițial drept „Templul Naturii” a inspirat numeroşi artişti. Conform descoperă.ro, poștașul Ferdinand Cheval a imaginat şi a clădit un palat nelocuit, dar „populat” de caracatiţe, caimani, elefanţi, pelicani, păsări şi urşi, dar şi de giganţi, zâne şi personaje mitologice de pe toate continentele. Castelul din pietre a fost declarat monument istoric în 1969, de ministrul francez al Culturii Andre Malraux şi clasificat în categoria „artă naivă”.