Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-08-2013 / Blog arhitectura
Inca un pas catre casa ta: contractarea arhitectului (I)

Inca un pas catre casa ta: contractarea arhitectului (I)Dacă, până acum, arhitectul contactat de dvs, a făcut mai mult muncă de „consiliere”, ajutându-vă să definiți datele problemei (prin Tema de Proiectare) şi făcând o evaluare a costurilor viitoarei case (pentru a vă putea stabili un buget de execuție realist), din acest moment rolul lui se schimbă. Având Tema de Proiectare şi bugetul alocat execuției construcției, de acum încolo arhitectul este în măsură să vă prezinte, vizual, o propunere a viitoarei dvs, case pe care să puteți discuta, găsind împreună variante de optimizare a spațiilor şi volumetriilor până când veți fi mulțumit de ceea ce a ieșit. Schița finală, avizată de dvs, se va transforma apoi în viitorul Proiect Tehnic de Execuție.

 

Dacă nu ați făcut-o până acum, este momentul să semnați un Contract de Servicii cu arhitectul dvs.

 

Contractarea unui Arhitect este obligatorie pentru realizarea oricărui proiect supus autorizării sau pentru demolarea oricărei construcții existente (conform Legii nr. 50 din 29/07/1991 actualizate, cu excepțiile şi excluderile citate în art. 11).

 

Proiectele pentru Autorizarea executării lucrărilor de construcții, la fel ca şi Proiectele Tehnice pe baza cărora se realizeaza acestea se elaborează de catre persoane abilitate, se însușesc şi se semnează de cadre tehnice cu pregătire superioară numai în arhitectură, construcții şi instalații pentru construcții, astfel:

 

 

 

 

Se pot executa fără Autorizație de Construire numai următoarele lucrări, care nu modifică structura de rezistență, caracteristicile inițiale ale construcțiilor sau aspectul arhitectural al acestora:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: remodelista.com

 

arh. Gabi Tomescu