Flower Power

06-09-2016 / Blog arhitectura

Flower Power Rămân la ideea că artele trebuie conectate și că prin rotație, în raporturile în care se află, se ajută în permanență, potentându-se, fie ca un partener de scenă, fie sub forma unui fundal sau simplu arbitru într-o lume, plină de dezechilibru și brutalitate. "I think that architecture and fine arts should come together" -  Oscar Neimeyer.

"A woman meets a poppy", asa se numește povestea noastră de azi.

Așa începe campania de promovare a unei firme celebre de parfumuri, construită sub forma unei serii, pentru unul din produsele sale - FLOWER BY KENZO. La simpla atingere a macului, aceasta se transformă într-o zână, ca împreună cu floarea să transforme lumea, într-un loc mai frumos și mai fericit.

Povestea aparent puerilă, are ca protagoniști, pe lângă femeia în cauză și floarea (în speță MACUL), elementul central al poveștii, locuri și muzici fără de care mesajul poveștii, fie n-ar fi fost înțeles, fie n-ar fi cântărit atât cât se dorea.

Ne plimbăm astfel, pe rând, prin Milano, Paris, Sao Paolo, New York, Buenos Aires și nu în ultimul rând Brasil, pentru noutatea L’ELIXIR, pe o muzică precum Child in Time (Deep Purple), pe un fundal emblematic devenit la final un altar - Muzeul Național Hoestino Guimaraes -proiecat de Oscar Niemeyer.

Macul este un călător natural perpetuu. Duce cu el, din oraș în oraș, mai departe, magia romantismului pe care-l simbolizează, acolo unde nimeni nu se asteaptă.

La fiecare apariție surprinde și aduce bucurie, un militant aparent fragil, simbol totodată și al puterii naturii, venite să-și recapete teritoriul, într-un urban sufocat de betoane și marcat de evenimente brutale.

Dar arhitectura nu reprezintă neaparat factorul nociv, în acest context ci dimpotrivă, de multe ori, face ca surpriza să fie și mai spectaculoasă, când acest simbol "flower power" reusește să o concureze și să-și susțină poziția, nu neaparăt în pofida sau dezavantajul arhitecturii, alăturându-se ca o confirmare a faptului că inflorirea sa, deși efemeră, este salutară în contextul poluăriilor de tot felul.

Referirile la reperele arhiteturale și sociale sunt subtile dar suficient de elocvente. Astfel, așa cum și Niemeyer își dorea, artele reușesc să se intrepătrundă și funcționează mai bine împreună.

Găsim în această poveste de viață: muzica, arhitectura, designul, moda și publicitatea construind o poveste despre frumos și fericire, stimulând simțurile și inspirând sentimentele.

arh. Raluca Popp Niculica
MOKA STUDIO DESIGN

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.