Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
22-06-2015 / Blog arhitectura
Casa Plutitoare Seahorse

Casa Plutitoare SeahorseCasa Plutitoare Seahorse este în esenţă o barcă şi un submarin fără nicio propulsie conceput şi prezentat la show-ul internaţional de ambarcaţiuni Dubai din 2015.

 

Aceasta este formată din trei niveluri, primul este subacvatic, al doilea la nivelul oglinzii de apă şi al treilea este o punte superioară. Un recif de corali artificial trebuie să fie creat sub casa plutitoare, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt pe cale de dispariţie în zonă, conceptul Seahorse redând oamenilor şansa de a admira bogăţia marină în toată splendoarea sa.

 

Ceea ce face unic acest proiect este că iese din tiparele obişnuite prezentate la toate târgurile imobiliare , cum sunt ansamblurile şi proiectele de locuinţe, iar până în acest moment, Cumpărătorii bogaţi şi dezvoltatorii privaţi au achiziţionat deja 42 de astfel de locuinţe plutitoare, în valoare de puţin peste 1,5 milioane €.

 

În Dubai s-au văzut prima oară grupul de insule care creează forma de palmier, apoi s-au proiectat insulele care formează harta lumii, şi alte două grupuri de insule ce sunt deja în construcţie în Golful Persic pe malul marii.

 

Dubaiul are o arhitectură modernă, asigurată de echipe de ingineri, designeri şi arhitecţi de elită, din toate colţurile lumii. În plus, că orice altceva în Dubai, acest lucru are un scop, de asemenea. Căluţii plutitori sunt meniţi să populeze insulele pustii ale grupului "World".

 

Unele caracteristici ale acestuia sunt că dormitorul matrimonial şi baia sunt complet scufundate sub apă, în timp ce etajul superior va cuprinde ferestre din podea până în tavan, oferind în bucătărie, living şi dining panorame acvatice. Puntea superioară este compusă dintr-un jacuzzi, un bar mic şi bucătărie. Arhitecţii susţin că scopul lor este de a aduce oamenii împreună, prin spaţiile publice şi zonele în care diferenţa dintre clasele sociale nu este foarte vizibilă. Cu cât este mai extravagantă imaginaţia arhitectului şi cu cât pare mai dificilă punerea ei în practică, cu atât mai mult există certitudinea ca acea imaginaţie să devină realitate prin materializarea într-o nouă clădire ce va câştigă admiraţia tuturor.

 

Casele plutitoare Seahorse nu se limitează la apele Dubai şi pot fi proiectate şi fabricate în Dubai pentru alte staţiuni şi destinaţii din întreagă lume.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri