Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-06-2015 / Blog amenajari terase
Proba de stil: amenajarea terasei

Amenajarea exteriorului locuinţei tale trebuie să primească la fel de multă atenţie ca amenajarea interiorului locuinţei, inclusiv terasa, veranda sau balconul. Aşadar, va trebui să ştii să îţi decorezi nu numai grădina, uşa de la intrare şi pereţii exteriori, dar şi terasa. Noi revenim astăzi cu câteva recomandări pentru această zonă.

 

Mobilier din împletituri

 

Atunci când trebuie să alegi mobilier pentru o zonă din exteriorul casei, mobilierul din împletituri este întotdeauna o idee bună. Pentru acest tip de mobilier vei putea alege saltele şi pernuţe decorative, pentru a-ţi spori confortul şi a-i oferi un aspect mai plăcut şi mai primitor. Dacă nu ştii cum se îngrijeşte mobilierul de exterior, îţi va fi util articolul de aici.

 

Culori vii

 

Dacă tot îl aşezi afară, mobilierul de exterior poate fi accesorizat cu uşurinţă cu decoraţiuni cu un colorit viu, mai ales în timpul sezonului cald, când întreaga natură este scăldată în culori de tot soiul. Pentru a pune mai bine în valoare culorile puternice, este recomandat ca restul decorului să fie dominat de alb sau culori cât mai deschise. De asemenea, ar fi bine ca pe verandă să ţii şi câteva ghivece cu plante naturale, pentru a avea stropul de verdeaţă necesar în orice spaţiu deschis.

 

Un loc pentru linişte

 

Terasa sau veranda ar putea reprezenta locul unde te retragi pentru exerciţiile de dimineaţă sau pentru meditaţie. Totuşi, acest spaţiu nu trebuie văzut ca fiind în exclusivitate un spaţiu pentru izolare. Aşadar, alege mobilierul şi decoraţiunile în aşa fel încât şi cei dragi să se poată încadra în peisaj şi să vă puteţi bucura împreună de acest spaţiu, exploatându-vă spiritualitatea sau pur şi simplu admirând peisajul.

 

Cu inspiraţie culturală

 

Ca orice alt spaţiu, veranda sau terasa poate fi amenajată cu diferite influenţe culturale. Care anume vor fi influenţele respective? Acest lucru depinde, în primul rând, de personalitatea ta, iar în al doilea rând de factorii externi: privelişte, rigorile cartierului, specificul zonei unde locuieşti şi aşa mai departe.

 

Ca pentru un club de lectură

 

Cei pasionaţi de citit vor înţelege foarte bine: cel mai bun loc unde poţi răsfoi cărţile preferate este acasă, într-un fotoliu confortabil aşezat lângă o fereastră. Dacă există o verandă, unde să te poţi bucura de lumina soarelui şi de adierea vântului, atunci aici trebuie instalate de urgenţă o măsuţă de cafea şi câteva fotolii, pentru a putea schimba locul atunci când citeşti de unul singur sau pentru a putea invita diferiţi apropiaţi care împărtăşesc interesul pentru un anumit timp de carte pentru a discuta împreună despre problemele întâlnite între filele diferitelor volume pe care le-aţi parcurs.

 

Pentru mai multe recomandări privind amenajarea terasei, click aici.

 

Sursa foto: houzz.com