Covorul potrivit pentru mansarda casei

19-08-2016 / Blog amenajari mansarde

Covoarele de dimensiuni mari nu mai sunt de mult timp la modă. În ziua de astăzi, coboarele de dimensiuni mici sunt la mare căutare. Chiar dacă sunt realizate din lână și au motive tradiționle, motive florale sau forme geometrice, tot sunt căutate de către români și  nu numai. Astăzi vă propunem câteva idei pentru alegerea covorului potrivit și pentru amenajarea mansardei.

Mărimea unui covor

Găsește echilibrul perfect pentru spațiul ales și îmbină cu gust culorile, imprimeurile și materialele. Covorul ales pentru mansardă trebuie să fie pe dimensiunile spațiului de care dispune încăperea. Covorul nu trebuie să acopere întreaga pardoseală. Acesta trebuie așezat doar pe mijlocul camerei. Covoarele au rolul de a decora încăperea. Dacă însă vă doriți un material cald sub picioare pe toată suprafața, alegeți o mochetă.

Înspirație tradițională

Dacă mansarda casei este în stil rustic, atunci optează pentru covoare cu insprație tradițională. Acest covor accentuează zona principală a camerei. Optează pentru covoare de dimensiuni mari pentru încăperi spațioase, iar pentru încăperi mici optează pentru covoare mici. Acestea se găsesc în diferite dimesiuni și forme: ovale, rotunde, pătrate sau dreptunghiulare.

Unde așezăm covorul

Dacă mansarda casei este de dimensiuni mici, așezați covorul în fața patului sau în fața canapelei. Centrul mansardei trebuie să coincidă cu centrul măsuței de cafea chiar dacă aveți una în încăpere sau nu. În centru trebuie să fie așezat și covorul din încăpere.

Culoarea covorului

Alegeți un covor într-o nuanță apropiată de pardoseală. Mai mult, nuanțele covorului trebuie să se potrivească cu culorile din întreaga încăpere. Asortați covorul cu tapiseria canapelei, cu draperiile, cu pernele decorative din mansardă sau cu obietele decorative din încăpere.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.