Amenajati o biblioteca in mansarda casei

16-09-2016 / Blog amenajari mansarde

Dacă aveți foarte multe cărți și nu aveți unde să le mai depozitați, este momentul ideal să le urcați în mansardă. Totuși, nu le lăsați pur și simplu în saci abandonate în mansarda casei. Astăzi vă propunem câteva idei pentru amenajarea mansardei.

De ce să amenajați o bibliotecă?

Astăzi, puteți aduce în mansardă multe lucruri pentru a face un loc feeric și primitor. Creați cu ajutorul obiectelor un loc de lectură potrivit pentru weekend-urile ploioase.  Faceți din spațiul din mansardă, locul în care să intrați cu drag pentru a citi o carte bună. Biblioteca rămâne mereu piesa centrală a unei încăperi. Dacă amplasați biblioteca în mansardă, aceasta va deveni atracția prietenilor și a membrilor familiei. Designul este unul foarte atrăgător și se încadrează perfect în decorul mansardei. Mai mult, nu mai este nevoie să amenajați în living o bibiotecă. Va rămâne mai mult loc pentru decorul favorit.

Ce trebuie să faceți?

Alegeți peretele pe care doriți să fie amenajată biblioteca. Astfel, faceți rafturi pe comandă pentru a se încadra perfect pe dimensiuni. De asemenea, pentru montarea lor, vorbiți cu un profesionist. Este cel mai bine să vă monteze biblioteca o persoană pricepută pentru a nu exista riscul de a se desprinde.

Dacă nu vreți o bibliotecă obișnuită, alegeți una care imită elementele din natură. De exemplu, alegeți un copac cu rafturi pe ramurile acestuia. Optați pentru forme geometrice sau pentru rafturi în formă de litere care au spațiu în interior pentru cărți. Alegeți litere care alcătuiesc un cuvânt motivațional.

O altă idee este biblioteca amenajată deasupra patului pe perete. În acest fel , salvați spațiu și rămâne mai mult loc pentru un birou sau alte obiecte de mobilier. Rafturile șerpuite pe perete au un design modern. De la intrarea în mansardă rafturile cu cărți încep să meargă pe pereții mansardei.

Detaliile finale

Nu rămâne decât să puneți la punct detaliile pentru biblioteca din mansardă. Alegeți obiecte vechi, care se încadrează perfect cu decorul. Alegeți obiecte din lemn, ceasuri vechi, tablouri, lumânări parfumate sau batoane de scorțișoară. Formați un spațiu de vis pentru confortul din fiecare zi.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.