Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-10-2013 / Blog amenajari locuinte
Variabilele designului de interior

Evident, nu toate locuinţele sunt la fel. Nici nu ar putea fi, având în vedere diversitatea posibilităţilor,  diferenţele existente între oricare doi indivizi, trecerea timpului şi toate celelalte relative.  

 

Aşadar, trebuie să vedem care sunt eventualele principii în funcţie de care aţi putea să alegeţi stilul de amenajări interioare care să vi se potrivească dumneavoastră şi noii locuinţe.

 

Tendinţele anului

 

Recunoaşteţi! Înainte de orice alegere, vă veţi pune la curent cu tendinţele anului în domeniu.  Anul acesta, vă vom reaminti, sunt în trend culorile închise, în special cafeniul, bleumarinul, indigoul, nuanţele prăfuite şi Bordeaux-ul.

 

Dincolo de acestea sunt intervenţiile artiştilor care propun culori puternice, vii, imprimeuri vesele, geometrizate sau nu şi decoraţiuni trăznite.

 

Spaţiul disponibil

 

Abia aici încep adevăratele preocupări, deşi majoritatea dintre noi nu vor sări peste primul pas, acela al consultării tendinţelor, indiferent că se va ţine cont de ele ori ba. În funcţie de centimetrii pătraţi disponibili, veţi stabili scopul fiecărei camere: câte dormitoare, unde vor dormi copii, care este livingul, dacă este loc şi pentru dining, dressing, atelier, birouri.

 

Tot legată de acest criteriu este alegerea modurilor de iluminare pentru fiecare cameră, precum şi a numărului de corpuri de iluminat.

Preferinţele personale şi pasiuni

 

În funcţie de acestea veţi alege culorile pentru pereţi, pentru mobilier, pentru accesorii şi aşa mai departe. Întotdeauna trebuie să vă raportaţi la ce vă place: ce culori vă plac, ce texturi vă plac, ce vă place să faceţi, unde veţi petrece mai mult timp, care cameră merită să investiţi mai mult?

 

Pasiunile dumneavoastră, ale partenerului de viaţă sau a altor membri ai familiei trebuie întotdeauna să aibă un colţişor amenajat doar pentru ele – un loc cât de mic, un birou sau un dulap, un perete, un avizier, o etajeră cu trofee – ceva trebuie să existe acolo pentru a vă motiva şi a vă aminti care este scopul final.

Buget

 

Din păcate, foarte multe dintre alegerile prezentului depind de acest cuvânt: „buget”. Partea bună este că întotdeauna există şi variante mai puţin costisitoare, cum sunt proiectele DIY, decoraţiunile lucrate manual, târgurile artizanale şi aşa mai departe.

 

Ce se caută?

 

În orice locuinţă trebuie să existe o anumită armonie estetică. Cel mai simplu mod pentru a o obţine este simetria, însă am dovedit anterior că nu este singurul mod care echilibrează compoziţional o încăpere sau o locuinţă.

 

Este recomandat să ţineţi cont şi de principiile Feng Shui, dar şi de ceea ce vi se pare dumneavoastră că trebuie să fie într-un fel sau altul. Compensaţi orice formă foarte bine definită cu o umbră, cu un tablou sau cu un imprimeu potrivit, contrabalansaţi orice strop prea intens de culoare cu prezenţa nonculorilor sau a culorilor neutre.

 

Nu uitaţi să fiţi îndrăzneţi şi jucăuşi. Originalitatea nu stă neapărat în irepetabil, în cazul amenajărilor interioare, ci în dorinţa şi exercitarea dorinţei de a vă lăsa amprenta pe fiecare obiect din locuinţa dumneavoastră, astfel încât, dincolo de uşa  apartamentului, să nu mai fie doar o casă, ci un cămin – să fie acasă.

 

Sursa foto: freshome.com