Transforma o casa intr-un camin

15-03-2014 / Blog amenajari locuinte

Se spune că nu poţi cumpăra un cămin cu bani, poţi cumpăra un ceas, dar nu timpul şi aşa mai departe. Cum îţi transformi noua casă într-un cămin?

 

Se spune că nu poţi cumpăra un cămin cu bani, poţi cumpăra un ceas, dar nu timpul şi aşa mai departe. E adevărat, nu poţi cumpăra un cămin, dar poţi cumpăra o casă nouă sau un apartament nou şi poţi să decorezi noua locuinţă astfel încât să devină noul tău cămin, nu doar o cutie de chibrituri în care locuieşti.

 

Etichete

 

Etichetează-ţi locuinţa încă de la intrare: pune semne frumoase pe pereţi sau pe mobilă, ori chiar pe jos. Pune mesaje de întâmpinare sau pur şi simplu câteva cuvinte dragi înşirate. Cu toţii ştim ce înseamnă, dar şi ce semnifică "home, sweet home", nu-i aşa?

 

Poziţionare

 

Undeva în noul tău viitor cămin, afişează o hartă. Apoi, markează cu o insignă simpatică unde te afli acum, cu piuneze galbene locurile pe care le-ai vizitat până în prezent şi cu piuneze albastre locurile pe care ai vrea să le vizitezi.

 

Trebuie să ştii mereu unde te afli, iar dacă ştii şi unde ai vrea să ajungi, este şi mai bine. Păstrează lucrurile care îţi amintesc despre acest lucru.

 

Personalitate

 

Va trebui, bineînţeles, să alegi o personalitate pentru noul tău cămin – una care să se afle la mijlocul distanţei dintre tine şi cei care vor mai locui sub acelaşi acoperiş, ca să spunem aşa. Lucrul acesta va fi sugerat atât de stilul de amenajări interioare ales, dar şi de fiecare decoraţiune în parte pe care o vei alege şi de culorile care vor domina fiecare cameră a locuinţei tale.

 

Feng Shui

 

Încearcă, pe cât posibil, să nu îţi aglomerezi spaţiul în care trăieşti. Depozitează totul cu grijă, aşa încât să încapă în dulapurile pe care le-ai plănuit, dar şi în mobilierul cu dublă utilizare. Încearcă să păstrezi fiecare cameră cât de liberă şi de aerisită posibil, pentru a permite energiilor să circule.

 

Decoraţiuni

 

Agaţă lucruri pe pereţi, aşază lucruri pe masă şi pe noptiere, aruncă pe canapea câteva pernuţe decorative, poţi prinde câteva accesorii mărunţele de perdele, poţi atârna marionete de diferite colţuri din mobilier sau remodela mânerele dulapurilor... poţi face atâtea lucruri! Nu trebuie decât sa cauţi câteva idei de decoraţiuni de interior handmade şi să le alegi pe cele care ţi se potrivesc.

 

Amintiri

 

Nu uita niciodată de unde ai plecat. Oricum, sunt multe persoane care nu vor să uite de rădăcinile lor – dacă eşti dintre ele, adu cu tine ceva din casa natală sau fotografii şi suveniruri din copilărie.

 

Viaţă

 

Acasă este acolo unde-ţi este câinele... Orice animal de companie pe care ţi-l alegi poate transforma orice casă într-un cămin: atunci când ştii că cineva depinde de tine, te aşteaptă acasă şi se bucură de absolut fiecare dată când te vede, atunci simţi că eşti acasă.

 

Dacă nu îţi doreşti un animal de companie în apartament sau în casă, poţi oricând să adopţi o plantă în ghiveci, să o creşti şi să o înmulţeşti numai când şi dacă vrei.

 

Acasă este acolo unde ţi-e inima.

 

Sursa foto: houzz.com 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.