Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-03-2014 / Blog amenajari locuinte
Totul despre organizarea locuintei

Organizarea locuinţei este o necesitate pentru orice tip de cămin şi indiferent de numărul de locuitori. Ce trebuie să ştii pentru o organizare eficientă? O locuinţă organizată este mai plăcută, ajută la diminuarea stresului şi la curăţărea mai rapidă a casei şi la găsirea rapidă lucrurilor căutate.

 

A face curat în propria locuinţă nu trebuie să fie o povară şi nici nu este dacă totul este luat de la locul său şi pus înapoi, dacă fiecare are un loc bine stabilit şi dacă toată lumea respectă câteva reguli de menţinere a ordinii.

 

Organizarea spaţiilor de depozitare

 

Nu poţi avea ordine şi disciplină la suprafaţă dacă dincolo de uşile dulapurilor, în debarale, în pod, în beci şi în garaj nu este totul bine pus la punct. Vei avea nevoie de mai multe unelte: cârlige, suporturi, lădiţe şi dulapuri de diferite forme şi dimensiuni.

 

Primul pas este să sortezi produsele pe categorii: haine de sezon, produse pentru diferite sporturi, instrumente şi unelte pentru grădinărit, unelte pentru diferite lucrări în jurul casei şi aşa mai departe.

 

Următorul pas este să aşezi fiecare produs din fiecare categorie în recipiente şi suporturi potrivite: nu poţi pune grebla în sertar, nici bila de bowling deasupra unui dulap, fără niciun fel de suport.

 

Durata aproximativă a proiectului

 

Dacă organizarea aceasta se referă la aşezarea în ordine în funcţie de categorie şi de frecvenţa utilizării fiecărui produs dintr-o încăpere, întreaga operaţie va dura minimum o zi... dar nu ar trebui să ia mai mult de 3 zile, media fiind de două zile. Dacă procesul se referă la întreaga locuinţă, atunci depinde de dimensiunile locuinţei, de numărul locuitorilor şi de numărul de persoane angajate în această lucrare.

 

Ideal este să te gândeşti la cele mai eficiente metode de depozitare a produselor adunate în timp încă de când îţi amenajezi locuinţa, aşa încât mobilierul să fie destul de încăpător şi de bine compartimentat încât să poţi depozita aici toate bunurile tale.

 

Cine se ocupă de organizare?

 

Este o treabă "murdară", dar cineva trebuie să o facă. Cel mai probabil este să îţi doreşti să se ocupe altcineva de acest lucru pentru tine şi cu siguranţă vei găsi un designer care să îţi aleagă mobilierul potrivit şi accesoriile necesare unei depozitări eficiente, precum şi o femeie de serviciu care să completeze spaţiile goale cu bunurile tale.

 

Dar nu-i aşa că ar fi mai puţin costisitor să te ocupi chiar tu de toate acestea? Astfel ştii că alegi produsele şi mobilierul în funcţie de gustul tău, dar şi că ştii unde ai aşezat fiecare lucruşor. Dacă împarţi treaba cu altcineva, alcătuiţi liste pentru fiecare loc de depozitare cu tot ce conţine acesta.

 

Momentul oportun pentru reorganizare

 

Trebuie să nu faci nimic pe fugă şi, dacă se poate, să nu laşi lucrul neterminat. Ideal este, desigur, să te ocupi de organizarea tuturor obiectelor la locurile lor în timpul unui weekend, iar dacă acesta nu îţi ajunge încearcă să îţi iei câteva zile libere: păstrează şi minimum o zi, dacă nu chiar două pentru odihnă.

 

Sursa foto: houzz.com