Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-05-2013 / Blog amenajari locuinte
Solutii pentru amenajarea salii de sport ideale

Sportul este necesar în funcţionarea normală a organismului. Prinşi în agitaţia cotidianului, nu mai avem timp să mergem în parc la alergat sau la sală. Totuşi, acestea sunt doar scuze. Pentru a nu mai găsi pretexte, ideal este să amenajăm, într-una dintre camerele apartamentului sau casei proaspăt achiziţionate, o sală de sport adaptată nevoilor şi preferinţelor membrilor familiei.

 

Pentru că nu este recomandat să executaţi exerciţii cu dificultate crescută fără îndrumarea sau supravegherea unui antrenor personal, nu este indicat să vă achiziţionaţi haltere sau aparate care presupun solicitarea excesivă a forţei. Pentru amenajarea unei săli de sport acasă sunt recomandate aparatele pentru exerciţii de întreţinere.

 

Pereţii camerei pot fi zugrăviţi în crem, maro sau vernil, în funcţie de preferinţele dumneavoastră, primele două culori fiind cele mai indicate. Nu este recomandat albul din cauză impresiei încordate pe care o creează într-o cameră de genul acesta. De asemenea, pentru pardoseală este recomandat să folosiţi fie parchet laminat, fie mochetă cu perii foarte scurţi care să acopere toată podeaua: orice obiect care ar putea provoca accidentări trebuie evitat.

 

Este foarte important ca această cameră să aibă cel puţin o fereastră: aerisirea camerei şi oxigenarea sunt factori de seamă în antrenamentul fizic.

 

Pe unul dintre pereţi puteţi monta un televizor cu ecran plat, unde să fie difuzate rutine de exerciţii sau melodiile preferate în timpul executării exerciţiilor. Sunetul este foarte important: dacă nu doriţi să folosiţi televizorul, atunci este recomandat să aveţi măcar un casetofon (cu sau fără sistem audio cuplat), pentru a asculta muzică antrenantă: cu siguranţă veţi avea mai mult spor în prezenţa stimulilor auditivi.

 

Trecând la piesele propriu-zise de „mobilier”, vom începe cu banda de alergat şi bicicleta pentru fitness. Dacă optaţi pentru amândouă, asiguraţi-vă ca aveţi suficient spaţiu. Apoi aşezaţi-le paralel, cu faţa către televizor (dacă acesta există) sau cu faţa spre fereastră.

 

De asemenea, trebuie să aveţi o canapea îngustă şi fermă, unde să vă puteţi întinde cu spatele drept în momentele de epuizare.

 

Printre aparatele mai mici, sunt recomandate greutăţile, mingile medicinale şi stepperul. Atenţie însă: greutăţile nu trebuie să fie foarte mari, ele trebuie să permită executarea exerciţiilor (sărituri, întinderi, flotări complexe etc) cu ele în mână.

 

De asemenea, este recomandat să fixați un spalier pe unul dintre pereţii camerei: întinderile dar şi exerciţiile executate la spalier ajută la menţinerea unei poziţii corecte şi după finalizarea exerciţiilor. Întreţinerea masei musculare este zadarnică dacă toate exerciţiile duc la deformarea coloanei vertebrale.

 

Nu strică amplasarea unui coş de basket sau a unui sac de box într-unul dintre colţurile camerei. De asemenea, puteţi achiziţiona o masă pentru tenis pliabilă, pentru momentele petrecute în familie sau pentru competiţii cu prietenii. Adaptaţi această sală propriilor pasiuni!

 

Puteţi accesoriza camera cu un dulap mic cu sticle cu apă şi prosoape, un cântar, câteva tablouri cu sportivi şi un ceas mare de perete pentru a vă măsura timpul petrecut în sală şi timpul de lucru.