Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-10-2013 / Blog amenajari locuinte
Si daca v-ati muta impreuna?

O locuinţă nouă înseamnă adesea şi reguli noi de convieţuire. Unele dintre obiectele tale personale ar trebui să dispară, altele să fie modificate, iar altele înlocuite şi/sau completate cu unele noi.

 

Dacă este vorba de prima mutare împreună a doi parteneri de viaţă, lucrurile se complică puţin, însă nu este cazul să vă panicaţi. Cu puţină organizare se rezolvă totul.

 

Ordine şi disciplină

 

Când vine vremea mutatului împreună, trebuie ca obiectele ambilor parteneri să se îmbine pentru a crea un decor frumos echilibrat. De aceea ambii parteneri trebuie să ştie cum să îşi facă ordine în fostul apartament. Dacă ai un obiect care nu are valoare sentimentală, de care nu ai nevoie şi pe care nu îl foloseşti regulat, trebuie să scapi de el. Trebuie să îţi faci curaj să faci curat în mărunţişurile pe care le colecţionezi de atât timp.

 

În plus, mutarea împreună oferă posibilitatea de a avea între mobierul nou, proaspăt, creat la comandă, realizat după chipul si asemănarea ta. Puteţi pune la cale realizarea de decoraţiuni handmade împreună – cu cât aveţi mai multe activităţi împreună, cu atât mai bine, căci vă cunoaşteţi mai repede hatârurile, preferinţele, stilul de viaţă şi de muncă.

 

Compromis sau acord

 

Dacă nu aveţi aceleaşi gusturi în privinţa alegerii mobilierului sau a paletei cromatice, atunci poate că ar trebui să faceţi o pauză mică, luaţi o gustare şi să cereţi şi o părere din exterior: a unui prieten care deţine cunoştinţele necesare sau a unui specialist.

 

La un moment dat, este foarte posibil să fie nevoie de un compromis: cineva va renunţa la ceva pentru a păstra un alt lucru cu care celălalt nu este de acord. De asemenea, puteţi să fiţi de acord că nu sunteţi de acord şi să decoreze fiecare o încăpere sau un colţ de casă aşa cum îşi doreşte.

 

Evitarea surprizelor neplăcute

 

Plănuirea punctuală a decorării noii locuinţe, indiferent că este o casă nouă sau un apartament nou, închiriat sau achiziţionat, ar putea să se dovedească foarte eficientă. Desenaţi un plan al noii locuinţe, apoi discutaţi despre cum doriţi să îl mobilaţi, ce decoraţiuni doriţi să importaţi din fosta locuinţă şi ce inovaţii aţi dori să implementaţi.

 

Schimbări eficiente

 

În cazul compromisurilor, la un moment dat va fi necesară o schimbare. Va trebui să îţi cunoşti partenerul sau partenera de viaţă destul de bine încât să achiziţionezi o canapea nouă înainte ca cea veche să sufere o combustie „spontană”. Discutaţi şi stabiliţi împreună ce schimbări sunt necesare acasă astfel încât să fiţi ambii mulţumiţi de modificările realizate.

 

Apoi, nu uitaţi să vă îmbinaţi pasiunile şi să sugeraţi acest lucru prin decoraţiunile alese. În privinţa paletei cromatice trebuie, de asemenea, să ajungeţi la un compromis – peretele din dormitor, mobilierul, culorile pentru covorul ţesut la comandă: jumătate roz pal, jumătate albastru intens sau jumătate portocaliu pastelat, jumătate verde crud şi aşa mai departe.

 

Nu ar fi rău nici să amenajaţi un birou comun acasă, astfel încât să petreceţi cât mai mult timp pe din doi – şi munca, şi joaca, şi gătitul, şi curăţenia, şi...

 

Sursa foto: freshome.com