Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-04-2013 / Blog amenajari locuinte
Sfaturi Feng Shui pentru o atmosfera echilibrata

Acasă este locul unde te simţi în largul tău, unde nu te mai încrunţi de atâtea ori, unde simţi că eşti dorit şi că totul se va rezolva. Tocmai de aceea trebuie să acordăm o atenţie sporită ordinii obiectelor din casă, ordine ce se va instala, treptat, în psihicul şi sufletul nostru. Pentru asta trebuie să punem în aplicare principiile Feng Shui.

 

Când cumperi un apartament nou şi gol, energia acestuia este neutră. Pe măsură ce este decorat, atmosfera din noua locuinţă poate deveni apăsătoare. Dacă apelați la principiile Feng-Shui, nu va trebui să renunţaţi la niciunul dintre obiectele pregătite pentru amenajarea noului cămin.

 

Principii Feng Shui

 

Mobila trebuie aranjată în aşa fel încât să încurajeze comunicarea, relaţionarea cu celălalt. Spre exemplu, feriți-vă să condamnaţi un fotoliu în colţul camerei. Toate corpurile de mobilier trebuie orientate spre centrul camerei.

 

Dacă în cameră se află o masă, trebuie să lasaţi loc de trecere între aceasta şi orice alt corp de mobilier, astfel încât energia camerei să fie fluidă. Pentru că centrul camerei nu trebuie sa fie gol, puteţi aşeza o masă joasă de cafea unde puteţi adăuga şi un ghiveci cu florile preferate.

 

În decorarea Feng Shui este important să folosiţi mobilier care să faciliteze curăţarea camerei: suprafeţe fine, mobilă care să permită curăţarea integrală a pardoselii, iar ferestrele să fie accesibile.

 

Căminul dumneavoastră trebuie să conţină obiecte ce reprezintă fiecare dintre cele 5 elemente ale naturii:

 

foc (culoarea roşu, mătasea şi materialele sintetice, obiecte de artă ce reprezintă soarele, floarea soarelui sau animale);

 

lemn (obiecte din lemn sau bumbac, albastre sau verzi şi orice reprezentare a vegetalului);

 

apă (obiecte transparente, lucioase, din sticlă sau cu oglinzi);

 

pământ (obiecte din ceramica sau piatră, pătrate, greoaie, în nuanţe pământii sau tonuri de galben);

 

- metal (obiecte rotunde, argintii, aurii sau obiecte fabricate din metal). 

 

Orientarea mobilei şi a obiectelor decorative

 

Mai sunt câteva detalii de care trebuie să ţineţi cont, printre care ideea evitării mobilei foarte ascuţite, cu suprafeţe aspre sau tăioase.

 

De exemplu, biroul sau masa de lucru nu trebuie orientată spre uşă: fie le aşezaţi alături de fereastră, fie le alăturaţi unui perete, pe care puteţi aşeza un tablou sau un avizier.

 

În dormitor, este important ca patul să intre în câmpul vizual când priviţi de la uşă spre fereastră. De asemenea,va trebui să aveţi grijă să nu aşezaţi nimic greu sau masiv deasupra patului. Puteţi crea o atmosferă mai destinsă dacă folosiţi trei sau noua ghivece cu plante.

 

În bucătărie este recomandat să folosiţi câteva accesorii într-un colorit vesel, poate chiar câteva plante vii, iar decorul băii trebuie să fie unul cât mai simplu, cât mai aerisit.

 

Dacă vi se pare complicat, nu vă temeţi. Când veţi trece la treabă toate acestea se vor lega între ele, iar decorarea noii dumneavoastră case va veni de la sine.