Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
23-04-2013 / Blog amenajari locuinte
Sfaturi de design interior pentru noul tau camin

Putem cumpăra şi închiria orice casă. Totuși, dacă nu îi insuflăm o notă personală, va rămâne întotdeauna o casă, nu un cămin. Tocmai de aceea, trebuie să ştim spre ce anume să ne orientăm când ne mobilăm apartamentul. 

 

Idei utile 

 

Atunci când te muţi într-o casă goală, ai tendinţa să cumperi orice pentru a o umple, însă acest instinct trebuie controlat.

 

Când plănuieşti mobilarea unui apartament nou, ai grijă să nu omiţi niciuna dintre încăperi, indiferent cât timp petreci în fiecare dintre ele. Primul pas este achiziţionarea mobilierului de bază: pat, masă, şifonier etc.

 

Cumpărăturile trebuie făcute cu chibzuinţă. Măsoară spaţiul pe care îl ai de umplut şi obiectele care crezi că s-ar potrivi în el. Odată planul făcut, nu îţi rămâne decât să mergi la cumpărături, unde va trebui să acorzi atenţie lucrăturii obiectelor de mobilier, dimensiunilor acestora, dar şi formelor şi paletei cromatice.

 

Ține cont că trebuie să existe un echilibru compoziţional atunci când camerele sunt mobilate.

 

Tendinţe design interior 2013

 

Se poartă lustrele joase în bucătărie, amplasate deasupra mesei, iar în restul casei corpuri de iluminat numeroase, înalte – lumina va juca un rol important în punerea în valoare a aranjamentelor făcute.

 

În privinţa obiectelor decorative, sunt recomandate în special cele handmade şi cele vintage.  Aceste obiecte unicat vor da un suflu personal încăperii în care se vor afla.

 

Un strop de culoare – un motiv pentru a zâmbi

 

Cu excepţia dormitorului, unde sunt recomandate culori închise, care să creeze o atmosferă propice odihnei, camerele trebuie să conţină minimum un strop de culoare, indiferent că acesta va fi reprezentat de o serie de perne, de o veioza, de un covor sau de un tablou.

 

Este recomandată alegerea unei teme cromatice pentru fiecare cameră, pastelurile fiind preferatele anului acestuia, în special vernilul şi rozul pal. De asemenea, este de dorit ca, măcar într-o cameră, să existe câteva plante vii de ornament, indiferent că alegi plantele în ghiveci sau flori în vază.

 

Vintage sau minimalist

 

În 2013, tendinţele în decorări interioare oscilează între două curente: vintage şi minimalist, acesta din urmă fiind cel mai promovat.

 

Aşadar, ţinând cont de preferinţele personale, optează pentru unul dintre aceste curente, combinarea lor fiind destul de pretenţioasă şi dificilă.

 

Dacă alegi direcţia minimalistă, atunci mobilierul trebuie să fie cât mai simplu şi mai bine determinat, cu structuri geometrizate.

 

Iluziile optice sunt şi ele în tendinţe (poţi folosi autocolant sau vopsea pentru a le crea). Alegerea obiecelor vintage va atrage după sine mobilă masivă, cu ornamente, vopseluri „prăfuite” şi obiecte decorative specifice: ceasuri, vaze, tablouri cu parfumul timpul apus.

 

Texturi prietenoase

 

Pentru draperii, perdele, covoare şi huse pentru canapele şi paturi, este recomandat să alegi materiale moi, din cele ce nu se şifonează prea uşor. Catifeaua este în topul preferinţelor din acest domeniu.

 

De altfel, poţi îmbina imprimeurile florale (pe draperii sau tapet), dungile şi formele geometrice pentru un aspect modern şi impresia de spontaneitate calculată. 

 

Sursa foto: freshome.com