Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
11-08-2013 / Blog amenajari locuinte
Secretele unui camin ordonat si bine organizat

Un apartament nou este cu atât mai frumos cu cât este bine întreţinut, bine organizat şi ordonat, însă nu toate locuinţele sunt la fel de uşor de întreţinut. Modul pe care îl alegeţi pentru amenajarea unui apartament nou sau pentru amenajarea unei case noi va determina dispoziţia predominantă pe care o veţi avea în interiorul noii locuinţe.

 

Dincolo de recomandările Feng Shui despre mobilele înalte şi cu suprafeţe fine şi simple, ordinea căminului dumneavoastră depinde foarte mult de felul în care organizaţi fiecare cameră în parte. Va trebui să alegeţi cu grijă destinaţia fiecărei încăperi, stilul de amenajări interioare şi paleta cromatică, precum şi modul de iluminare, texturile mobilierului şi tipul de pardoseală.

 

Alegerea mobilierului este unul dintre cei mai importanţi paşi, deoarece contează atât aspectul fiecărei piese de mobilier, cât şi capacitatea de depozitare a acesteia. Aşadar, trebuie să alegeţi mobilier eficient pentru depozitarea obiectelor, astfel încât să fie nevoie de cât mai puţine dulapuri care să încarce încăperile.

 

De exemplu, paturile cu ladă încorporată se pot dovedi foarte utile, mai ales în timpul sezonului cald, când pilotele cu cuverturile groase nu îşi pot găsi locul nici pe pat, nici în şifonier.

 

În continuare, va trebui să acordaţi puţină atenţie şifonierelor şi dulapurilor: va trebui să fie cât mai înalte (nu neapărat distanţate de sol) şi să fie compartimentate în conformitate cu necesităţile dumneavoastră.

 

Suporturile suspendate şi etajerele sunt ajutoare semnificative atunci când vreţi să etalaţi suvenire, premii câştigate de-a lungul vieţii sau orice alte obiecte cu valoare sentimentală. De asemenea, suporturile suspentale, agăţătorile şi cuierle se vor dovedi utile şi în depozitarea multor ustensile sau haine – este cunoscut faptul că depozitarea pe vertical este mai eficientă decât cea orizontală (în cazul amenajărilor interioare).

 

Evitarea aglomerării este iaraşi un detaliu important: orice nu este folosit de mai mult de un an trebuie aruncat. Nu mai păstraţi scaunul acela pe care l-aţi primit de la bunica şi l-aţi iubit atât de mult sperând că, dacă nu l-aţi reparat acum 14 luni, când s-a stricat, îl veţi repara sâmbăta următoare! Nu mai păstraţi hainele care nu vă mai vin sperând că veţi slăbi înapoi sau că veţi găsi ocazia potrivită – până la ocazia potrivită, toate se vor demoda!

 

Măsurile tipice pentru animalele de companie sunt încă un lucru de care trebuie să ţineţi cont, mai ales dacă acestea sunt pisici sau câini: patrupedele lasă mult păr şi există şanse mari să vă zgârie mobila. De aceea, va trebui să cumpăraţi mobilier cât mai rezistent, cu tapiserii uşor de curăţat şi care nu păstrează părul de animale în ele şi, mai ales, trebuie să vă aşezaţi fiecare piesă de mobilier astfel încât să puteţi curăţa fiecare colţ al camerei.

 

Mobila trebuie să fie ridicată de la pământ şi să nu existe prea multe corpuri de mobilier, iar cele care există trebuie să fie ori lipite de perete pentru a nu permite acumularea prafului şi părului după ele, ori să fie destul de distanţate încât spaţiul să fie accesibil curăţării. Cel mai bun prieten într-o locuinţă cu pisici sau câini va fi aspiratorul.

 

Sursa foto: freshome.com