Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-09-2014 / Blog amenajari locuinte
Seara de filme la tine acasa

Dacă îţi plac filmele şi eşti genul de persoană ceva mai comodă, care preferă să urmărească filmele de acasă, amenajează-ţi un soi de cinema chiar la tine acasă. Şi acest lucru nu ar trebui să fie foarte dificil, mai ales dacă ai un living, o pereche de fotolii, o canapea şi un televizor. Desigur, ar fi bine dacă ai avea şi un sistem audio potrivit şi alte diferite accesorii pentru sporirea confortului.

 

Învaţă să alegi un film bun.

 

Dacă amenajezi o sală de cinema acasă, chiar şi dacă este una simplă, pentru amatori, trebuie să ruleze numai filme bune. Dar cum alegi un film bun? În primul rând, va trebui să ţii cont de gusturile tale pentru filme: îţi plac mai mult comediile, filmele de acţiune, cele de groază, filmele romantice sau SF-urile?

 

În al doilea rând, ar fi bine să te documentezi, să citeşti recenziile, să ştii care este distribuţia, cine este regizorul şi aşa mai departe. Un film bun are o reţetă complexă: un regizor talentat, o poveste pe placul privitorului şi actori buni, potriviţi rolului căruia au fost asociaţi.

 

Înfiinţează un grup de cinefili.

 

Toate lucrurile bune sunt chiar mai plăcute atunci când sunt împărţite cu cineva, chiar numai cu încă o persoană: filmele, mâncarea, băutura, timpul liber, jocurile... totul. Până şi jocul "Solitaire" inventat pentru singuratici a fost adaptat pentru două persoane.

 

Aşadar, cu siguranţă vizionarea celor mai bune filme din istorie şi de peste tot din lume ar fi o activitate mai plăcută în compania unor oameni dragi. Poţi chiar să înfiinţezi un grup de cinefili şi să vine fiecare membru cu o sugestie pentru un film, cu o idee nouă pentru jocuri cu şi despre filme, cu ceva de ronţăit şi aşa mai departe. Nu trebuie să vă învăţăm noi cum funcţionează un grup de cinefili.

 

Documentează-te despre filmele pentru copii.

 

Desigur, numai dacă este cazul: pentru o seară de 1 iunie, de exemplu, ar fi drăguţ să pui filme pentru copii, chiar dacă sunt numai oameni mari invitaţi. Totuşi, nu este chiar indicat să pui spre vizionare orice film copiilor: documentează-te bine înainte să expui mintea frumoasă a copiilor oricăror puneri în scenă ale diferitelor poveşti.

 

Asigură-ţi confort maxim.

 

Toată lumea trebuie să aibă loc şi să stea confortabil pe durata filmului cel puţin. Confortul înseamnă şi vizibilitate bună (televizorul sau ecranul să fie la o înălţime potrivită încât să nu staţi nici cocoşaţi, nici cu gâturile încordate), şi o poziţie confortabilă, şi servirea diferitelor băuturi (ideal, nealcoolice, ca mesajul filmului să nu fie deformat) şi a unor gustări (aperitive, snacksuri, dulciuri etc – un stomac gol nu este prietenul filmelor de lungă durată).

 

Adoptă şi un ritual post-film.

 

"După film, toată lumea este invitată la un ceai" sau "După film, dăm iama la bucătărie" – nu sună rău, nu-i aşa? Genul acesta de activităţi care nu implică prea multă mişcare, dar presupune adunarea tuturor în jurul unei mese pentru a putea împărtăşi impresii despre film sunt constructive pentru a cunoaşte mai bine pe cei din jur, dar şi pentru a alege următorul film.

 

Nu uita să păstrezi un registru al filmelor, pentru a nu revedea pelicule pe care le-aţi vizionat deja: poţi crea un caiet pentru recenzii, unde scrii titlul filmului, anul apariţiei, distribuţia şi regizorul, apoi fiecare notează fie un citat care l-a impresionat, fie o opinie despre ceea ce tocmai s-a vizionat.

 

Sursa foto: houzz.com