Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
13-02-2014 / Blog amenajari locuinte
Schimbari simple pentru o casa primavaratica

Sunt zile răcoroase și zile chiar plăcute în acest februarie. Florăriile au deja zambile înflorite pe tarabe, iar tu trebuie să îți pregătești locuința și spiritul să primească primăvara cu brațele și gândurile larg deschise. Poate sună prea hippie pentru tine, dar dacă te gândești puțin la acest lucru, vei vedea că primăvara aduce o mulțime de lucruri bune și, în plsu, schimbarea este bună!

 

Unde te duci anul acesta?

 

Așa cum la începutul anului îți faci o listă, măcar în gând, cu ce urmează să faci anul acesta, în timp ce te pregătești pentru primăvară cu siguranță îți vine și cheful de ducă.

 

Pentru că am zis în nenumărate rânduri lucrul acesta pe care, probabil, îl știai oricum, vizualizarea unui proiect te ajută la realizarea lui, te motivează. Agață o hartă pe unul dintre pereți și alege-ți destinații plauzibile pentru anul acesta. Următorul pas este să prinzi piuneze de diferite culori, în funcție de anotimpul în care vrei să vizitezi locul respectiv.

 

Afișează un perete cu bucurii.

 

Această recomandare este mai ușor de acceptat în camerele lipsite de culoare și de personalitate: o cameră cu pereți albi, cu mobilier simplu, bej, pardoseală simplă, fără covoare, jaluzele banale și așa mai departe.

 

În primul rând, trebuie să îți creezi o colecție cât de mică de tablouri sau imagini ce urmează a fi transformate în tablouri, obiecte de diferite forme, formate și dimensiuni.

 

În al doilea rând, alege peretele care trebuie înveselit și treci la treabă. Nu aștepta să îți înflorească narcisele în glastrele de la fereastră, ci înfrumusețează-ți locuința cu fiecare ocazie!

 

Reciclează!

 

Sticle din sticlă, borcane din sticlă, boluri, reviste vechi cu imagini frumoase, resturi de tapet – reciclează totul!

 

Din sticle și alte recipiente din sticlă sau un plastic rezistent, poți improviza vaze pentru florile proaspete pe care le vei primi sau le vei cumpăra de-a lungul primăverii – florile sunt, în esență, farmecul ei, nu-i așa?

 

Resturile de tapet, resturile de gresie, piesele de mobilier care s-au stricat trebuie folosite pentru diferite proiecte handmade. Chiar dacă ai petice de tapet cu modele diferite, le poți utiliza, de exemplu, pentru a schimba fața unui dulap sau pentru un design simpatic și dinamic al unui perete dintr-o cameră. Și nu uita să tapisezi scaunele tocite – le poți vopsi și lemnul, pentru un aspect împrospătat, dar nu uita să le repari înainte de toate acestea, dacă este cazul!

 

Colorează!

 

Colorează tot ce apuci! Revopsește tocurile ușilor și ale ferestrelor, picioarele scaunelor, ramele oglinzilor – totul!

 

Totuși, nu uita să păstrezi o oarecare ordine, pentru a nu crea, din greșeală, o sorcovă de casă – amintește-ți despre tot ce am discutat până acum despre echilibru estetic, potrivirea nuanțelor și așa mai departe.

 

Asigură-ți un culcuș confortabil...

 

... cu lucruri pe care le ai deja. Există o canapea? Perfect! Îi poți schimba husa, o poți umple cu puf sau bureți, îi poți vopsi picioarele. După toate acestea, vine momentul decorării ei. Acest lucru presupune existența unei pături sau a unei cuverturi, a mai multor pernuțe decorative, plăcute la vedere, dar și la atingere și apoi câteva accesorii ale canapelei: o măsuță de cafea sau o comodă micuță pe care să ai o veioză și unde poți așeza diferite mărunțișuri.

 

Sursa foto: houzz.com