Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-05-2014 / Blog amenajari locuinte
Sa vorbim despre covoare

Nu ţi s-a întâmplat niciodată să vizitezi o locuinţă şi să ai impresia că lipseşte ceva? Era vorba, cu siguranţă, despre covor. Covoarele sunt necesare într-un cămin. Îţi aminteşti despre articolele în care îţi descriam procesul de transformare a unei case într-un cămin? Covoarele sunt unul dintre paşii de făcut pentru această transformare.

 

Rolurile unui covor

 

Covoarele sunt liante bune pentru elementele dintr-o cameră. Se întâmplă adesea ca într-o cameră să fie amenajate diferite zone de activitate, fiecare cu specificul său. Dacă îţi doreşti să evidenţiezi şi mai bine delimitarea zonelor, poţi alege câte un covor pentru fiecare zonă. Multe persoane aleg, totuşi un singur covor mare – un covor care ajută la reconstruirea ideii de unitate.

 

Covoarele ajută la păstrarea unui echilibru termic. În special pentru copii şi pentru femei, pardoselile goale (şi, aproape de fiecare dată, reci) nu sunt un lucru dezirabil. Covoarele ajută în această privinţă, ferind persoanele mai sensibile să nu simtă disconfort termic.

 

Covoarele ajută la diminuarea ecoului într-o cameră. Camerele în care se face ecou sunt cele care au pardoseala goală şi pereţii lipsiţi de ornamente, iar ecoul este un factor care induce o stare ostilă, anxioasă.

 

Desigur, covoarele au şi rolul estetic ce nu poate fi ignorat. Haide, recunoaşte, chiar dacă a avea un covor înseamnă un nou textil de curăţat periodic, este frumos să ai un petic cât de mic de covor viu colorat în dormit, în living sau pe hol.

 

Cum pui în valoare un covor?

 

De regulă, covoarele ocupă mijlocul camerei, iar acest lucru este suficient pentru a atrage atenţia privitorului asupra lor. Totuşi, uneori au nevoie de o culoare intensă, de contraste cu mobilierul sau de anumite accente care să le pună în valoare. Dacă îţi place mult covorul tău, atunci nu îl acoperi cu o măsuţă de cafea din lemn masiv, ci alege o măsuţă de cafea din sticlă transparentă.

 

Alege modelul şi dimensiunea potrivite

 

Va trebui să alegi covorul la urmă de tot şi să îl potriveşti în camera deja amenajată – asta dacă nu cumva vrei să porneşti amenajarea întregii camere de la un element, iar acel element să fie tocmai covorul.

 

Gândeşte-te ce culori trebuie să aibă, de model şi ce textură; gândeşte-te dacă aşezi covorul în mijlocul camerei sau nu, dacă ai animale de companie care să ţi-l distrugă năpârlind, rozându-l sau zgâriindu-l sau nu, dacă îl prinzi sub mobilă sau nu.

 

Dă-i forma potrivită pentru camera în care îl aşezi.

 

Dacă îţi doreşti o formă anume pentru covorul tău, ori cumperi unul pe care să îl poţi decupa după bunul plac, ori îl faci cu mâinile tale, ori îl faci la comandă. De altfel, este o idee bună să ai covorul "customizat", să fie adaptat locuinţei tale şi necesităţilor tale.

 

Sursa foto: houzz.com