Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
28-02-2015 / Blog amenajari locuinte
Sa reciclam! Transforma orice in case pentru pasarele

Aproape că a trecut iarna, iar păsările călătoare se vor întoarce în curând. Cele mai multe din cuiburile de astă vară s-au stricat, aşa că s-ar putea să le fie de folos câteva căsuţe din materiale reciclabile unde să se cazeze... măcar temporar. Desigur, poţi confecţiona mai multe căsuţe, să fie disponibile şi pentru vrăbii, sticleţi şi alte păsări mici care au rezistat cu îndârjire frigului iernii.

 

Până la urmă, poţi confecţiona case pentru păsărele şi numai de dragul design-ului. Indiferent care ar fi scopul final (sperăm, totuşi, că nu le vei folosi drept capcane), noi îţi vom pune la dispoziţie câteva imagini şi îţi vom povesti despre reciclarea câtorva obiecte din care poţi face case pentru păsări.

 

Foste case de păpuşi – din componente sau integral

 

Ai păstrat căsuţele de păpuşi din copilărie sau copilul tău şi-a stricat căsuţa şi vrea una nouă? Reciclează măcar piese din fosta căsuţă de păpuşi: acoperişul, pereţii, ferestrele sau pătuţul pe care îl poţi folosi ulterior ca tăviţă pentru seminţele pe care le vor servi păsările care vin în vizită.

 

Din cărţi

 

Cel mai probabil, aceasta nu va părăsi interiorul locuinţei tale, căci afară s-ar deteriora destul de repede. Dar cine spune că o căsuţă pentru păsări nu poate fi un simplu ornament al locuinţei tale? Sau poate ai un papagal căruia îi place să se plimbe prin casă şi apoi să se retragă într-o casă a cunoştinţelor.

 

Conserve şi panglici

 

A treia imagine din galeria foto îţi arată cum ar trebui să arate la final căsuţele pentru păsări realizate din cutii de conservă şi panglici. Pentru un aspect mai plăcut, le vei vopsi în diferite culori. Pentru un plus de pragmatism, le vei adăuga o „pistă de sosire” (un beţişor perpendicular pe buza cutiei), unde să se aşeze păsările, şi, desigur, vei lăsa întotdeauna firimituri sau cereale mărunte, pentru ca vizitatorii să se poată ospăta în voie.

 

Resturi de pal

 

Dintr-un sertar al biroului care s-a stricat, din palul dulapului pe care tocmai l-ai montat şi ai rămas cu o etajeră în plus sau din orice alt rest de pal poţi construi patru pereţi, o podea şi un acoperiş, pe care să le lipeşti împreună (sau să le fixezi cu ajutorul unor ţinte) pentru a crea o casă mică. Unul dintre pereţi va avea un orificiu prin care să încapă cel puţin o vrabie, cel mult un graur – păsările trebuie să poată intra aici pentru a se adăposti şi a se hrăni, dar trebuie să nu poată fi atacate de prădători.

 

Un carton gros, placat cu de toate (scoarţă de copac, muşchi şi rămurele )

 

Aşa cum poţi vedea în ultimele 3 imagini, căsuţele pentru păsări pot avea orice design exterior. Important este să le creezi cu drag şi să ofere adăpost păsărilor. Practic, poţi crea astfel de căsuţe din orice materiale (inclusiv numere de înmatriculare vechi, după cum se poate vedea), fără să fie foarte costisitoare: o bucată de carton şi scoarţă de copac sau vreascuri poate găsi oricine. Nu va mai fi nevoie decât de lipici şi de un sistem de prindere.

 

Sursa foto: craftionary.net, citymagazine.si, zahrada.artup.sk