Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-11-2013 / Blog amenajari locuinte
Renovari eficiente, relatii mai bune

Uneori, în situaţii tensionate şi în perioadele aglomerate, relaţiile dintre membrii unei familii se strică. Totuşi, decorarea căminului ar trebui să ţină familia unită, nu să o dezbine.

 

Dacă există voinţă, întotdeauna există şi soluţii. Cel mai bine este să îi implicaţi pe cei dragi în acţiunile pe care le întreprindeţi – dacă nu la modul activ, măcar la nivel ideologic: consultaţi-vă, cereţi-le să vă însoţească la cumpărături, cereţi-le să stea cu dumneavoastră în timpul orelor în care veţi lucra, eventual, la decoraţiunile handmade.

Daţi misiunii o formă verbală şi scrisă

 

În timpul unui proiect care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp este recomandat să vă întoarceţi din când în când la motivul pentru care aţi pornit pe acest drum. În special atunci când vă simţiţi sleit(ă) de puteri, este bine să aveţi undeva scrisă motivaţia dumneavoastră. De exemplu: „Renovăm această locuinţă pentru ca familia mea să beneficieze de un mediu primitor, să putem petrece timp împreună cu plăcere şi să primim oaspeţi.” Motivarea este foarte importantă, veţi vedea pe parcurs.Nu există „pentru totdeauna”

 

Atunci când începeţi să renovaţi un apartament nou sau o casă nouă, nu trebuie să vă opriţi la gândul că aceasta va fi cea din urmă renovare ori cea din urmă locuinţă modificată. Niciodată nu se ştie ce va urma. Nu se ştie nici cine va veni să locuiască cu dumneavaostră, nici ce noi pasiuni vă veţi descoperi în timp, nici dacă peste câţiva ani nu vă veţi dori o locuinţă într-o altă zonă sau cu alte dimensiuni.

Un buget bine pus la punct pentru amenajări interioare cu cap

 

Este trist, dar este adevărul: trebuie să ştiţi exact de ce fond dispuneţi pentru modificările pe care doriţi să le faceţi în locuinţa dumneavoastră. În plus, este recomandat să nu renovaţi întreaga locuinţă în acelaşi timp, ci să segmentaţi proiectul, astfel încât, în cazul unor cheltuieli neprevăzute, să nu fie toate camerele imposibil de utilizat şi amenajările imposibil de finalizat.Porniţi proiectul cu gândul la celălalt

 

Adesea fericirea proprie se oglindeşte în fericirea celuilalt. Aşadar, este recomandat de specialişti să iniţiaţi astfel de proiecte cu gândul la persoanele dragi cu care le veţi împărţi. Comunicaţi continuu pentru a afla care element este prioritar pentru partenerul dumneavoastră de viaţă: ordinea, încadrarea în timp, bugetul, buna înţelegere cu vecinii etc.

 

De asemenea, puteţi implica toate persoanele dragi în alegerile pe care le faceţi pentru noul apartament. „Operaţiunile” handmade sunt exerciţii bune pentru comunicare verbală şi nonverbală, dar şi de sincronizare şi lucru în echipă cu persoanele pe care doriţi să le păstraţi aproape. Nu uitaţi să le complimentaţi constant şi să vă exprimaţi aprecierea.

 

Cu siguranţă bucuriile le veţi culege şi în timpul lucrului, dar mai ales după ce locuinţa dumneavoastră este gata! Acordând atenţie dorinţelor celorlalţi, nu trebuie să renunţaţi la propriile preferinţe – discutaţi pentru a ajunge la un compromis în cazul opiniilor contradictorii şi nu lăsaţi nicio problemă nerezolvată.

Nu vă autosancţionaţi!

 

Încercaţi, pe cât posibil, să nu trăiţi într-o locuinţă care nu este... locuibilă. În timpul reparaţiilor, rămâneţi în casa părintească, închiriaţi o cameră de hotel sau cazaţi-vă la un prieten, dar nu vă închideţi într-o casă plină de praf, de ciment uscat, unde cuvântul de ordine este dezordinea, unde nimic nu îşi are încă locul său – ar dăuna şi sănătăţii fizice, şi celei psihice o asemenea alegere.