Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
26-09-2013 / Blog amenajari locuinte
Regatul pisicilor

Pisicile iubesc spaţiile deschise, dar iubesc şi mai mult casele de oameni şi grija pe care le-o purtăm. Crezându-se mici zeităţi, se aşteaptă să nu le refuzăm cerinţele şi nevoile!

 

În aer liber, pisicile au nevoie de adăposturi, de spaţii de joacă şi de spaţii care să le permită vânătoarea ori să le dea impresia unei vânători autentice. Ar fi ideală o cuşcă în care să se simtă în siguranţă, dar unde să poată fugi după gândăcei şi musafiri nepoftiţi (vrăbii, veveriţe, şoareci mult prea îndrăzneţi, lilieci obosiţi înainte de vreme etc).

 

În interiorul unui apartament, în funcţie de numărul de locuitori, numărul de camere şi numărul de pisici, măsurile luate vor diferi. Constantă este regula vaselor individuale pentru fiecare animal de companie: fiecare pisică îşi va dori propriul bol pentru apă, propria casoletă pentru hrană şi, mai ales, propria litieră.

 

Pisicile adoră joaca

 

Puteţi destul de uşor să creaţi un labirint de rafturi, de diferite înălţimi, în living: va porni dintr-un colţ şi va fi încheiat cu un culcuş în apropierea canapelei pe care vă odihniţi dumneavoastră zilnic. Astfel, animalul de companie va avea şi spaţiul necesar pentru joacă, dar va fi şi destul de aproape în cazul în care îşi doreşte afecţiune.

 

Dacă îmbrăcaţi rafturile în material textil, veţi evita împrăştierea părului în toată casa. Pentru un plus de amuzament pentru dumneavoastră şi o provocare în plus pentru patrupede, puteţi alterna laturile labirintului cu rafturi pe care să aşezaţi cărţi sau jucării – obiecte care nu sunt casabile şi care nu ar avea de suferit prea mult în cazul în care sunt răsturnate de pisică de la locul lor.

 

Labirint în perete

 

Desigur, pentru acest lucru va trebui să obţineţi permisiunea constructorului sau să vă consultaţi arhitectul, dar trebuie să recunoaşteţi că este o idee cel puţin haioasă: crearea unui labirint în pereţi va oferi pisicilor mai mult spaţiu pentru joacă, mai mult spaţiu de exploatat. Desigur, trebuie foarte bine aerisit şi cu multe găuri care să permită curăţarea sa corespunzătoare, precum şi găsirea animalului în caz de urgenţă.

 

Asortarea apartamentului cu părul felinei

 

Deşi poate suna a moft ieftin, efectul optic creat poate fi unul foarte plăcut – mai ales dacă aveţi o pisică frumos colorată (din cele cu blana roşcată, tigrate sau albe). Fie asortaţi totul la blana pisicii, fie vă folosiţi animalul de companie pe post de obiect contrastant.

 

Pisicile şi temperaturile

 

Majoritatea pisicilor preferă temperaturile ridicate, pătuţurile confortabile şi atmosfera uscată. Amintiţi-vă despre pisicile bunicii ori despre poveştile despre pisici fericite care dorm în spatele sobei şi totul va prinde contur...

 

Includerea pisicii în planurile zilnice

 

Pisicile tind să îşi urmărească stăpânii în jurul casei, de aceea este recomandat să aibă anumite zone dedicate lor în fiecare cameră – poate chiar şi în dormitor, deşi, în general, nu este recomandat. Astfel, nu vor mai tânji la atenţie, nu vor mai fi la fel de curioase şi îşi vor învăţa locul în familie, iar în lipsa dumneavoastră nu va dărâma casa pentru a se răzbuna pentru restricţionarea accesului în diferite încăperi.

 

Puteţi să îi amenajaţi în bucătărie un culcuş în partea inferioară a dulapului, în living un scăunel propriu sau o cuşcă semicamuflată lângă canapea, iar în hol unul dintre acele suporturi din lemn şi frânghii pe care pisicile adoră să se caţere.

 

Surse foto: houzz.com, virtualfunzone.com, home-designing.com