Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
08-11-2013 / Blog amenajari locuinte
Redecorare (r)evolutionara
Din când în când, este necesară o redecorare a apartamentului, fie pentru că a apărut un nou membru al familiei, fie pentru că necesităţile membrilor familiei s-au schimbat, fie pentru că pur şi simplu este timpul pentru o schimbare. În plus, evoluţia în timp este necesară pentru un spirit sănătos şi o bună relaţionare între membrii familiei. 
 
Schimbaţi canapeaua! 
 
Fie alegeţi o cu totul altă canapea, fie o recondiţionaţi şi/sau retapisaţi pe care deja existentă – alegerea aceasta depinde atât de gradul de deteriorare a canapelei, cât şi de cât de mare doriţi să fie schimbarea. 
 
De asemenea, puteţi să schimbaţi şi poziţionarea canapelei: ordinea în care este aşezat mobilier influenţează foarte mult echilibrul estetic şi atmosfera creată în fiecare cameră. 
 
Adăugaţi o piesă nouă în acest puzzle 
 
Totul părea complet, nu-i aşa? Nu este. Priviţi de jur împrejur şi gândiţi-vă: ce ar lipsi din încăperea pe care doriţi să o redecoraţi? Poate că adăugarea unui obiect nou presupune renunţarea la un altul, dar cine a spus că trebuie păstrat totul? Bine, recunoaştem: s-ar putea să fie mai bine să păstraţi totul: fie pentru casa de la ţară, fie pentru proiectele DIY (Do It Yourself - lucru manual) ce pot urma, la un moment dat. 
 
Revoluţie fără artă? 
 
Nu prea se poate, nu-i aşa? Oferiţi-i un loc special în locuinţa dumneavoastră sau în singura cameră pe care doriţi să o redecoraţi unei piese de artă – nu trebuie să investiţi toată averea clanului în aceasta, este mai important să vă placă foarte mult şi să transmită un mesaj reprezentativ. Chiar dacă este vorba despre artă abstractă, mesajul există, iar unii chiar îl văd, aşa că vom susţine şi această idee! 
 
„Deschideţi” camera 
 
Spargeţi un perete, dacă de asta este nevoie! Totuşi, s-ar putea să fie de ajuns să schimbaţi tâmplăria ferestrelor, să renunţaţi la obloane sau să schimbaţi jaluzele, pentru a permite luminii naturale să intre... ca la ea acasă! Important este să luminaţi cât mai eficient întreaga locuinţă şi să exploataţi la maximum sursa naturală de lumină. Poate trecerea câtorva oglinzi pe lista de cumpărături, secţiunea decoraţiuni noi, nu ar fi o idee tocmai rea, ce spuneţi? 
 
Totul e mai bine când există geometrie!... Sau era chimie? 
 
Jucaţi-vă cu imprimeurile! Un covor frumuşel, colorat sobru sau vesel, cu peri scurţi sau lungi, cu imprimeu geometrizat, „chimizat” sau abstractizat ar fi un accesoriu simpatic şi va ajuta cu siguranţă la schimbarea aerului camerei redecorate. 
 
O necesitate: echilibrul estetic 
 
Măsuraţi din ochi încăperea: predomină formele ascuţite sau formele rotunjite? E drept, dacă doriţi redecorarea apartamentului, probabil doriţi ca noua atmosferă inspirată să fie una cât mai modernă şi mai nonconformistă, iar acest lucru este uşor de realizat prin înclinaţia către forme ascuţite. Totuşi, în acest caz veţi observa la sfârşit că au nevoie şi de câteva... rotunjimi: alegeţi cu înţelepciune accesoriile. 
 
Ce ne facem cu bucătăria? 
 
Aşa cum am mai discutat şi cu alte ocazii, bucătăria este cea mai costisitoare dintre camere când vine vorba despre amenajări interioare. Este, totuşi, mai puţin scumpă o redecorare a ei dacă întreg mobilierul este funcţional şi nu trebuie schimbat şi înlocuiţi, în schimb, accesoriile (poate şi bateria de la chiuvetă) şi o parte din veselă. Schimbaţi şi poziţia ghivecelor în care v-aţi plantat condimentele sau adăugaţi unele noi şi gata – aveţi o bucătărie împrospătată! 
 
Sursa foto: houzz.com