Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
06-12-2015 / Blog amenajari locuinte
Prima lectie de amenajare a locuintei in stil scandinav

Designul scandinav este potrivit perioadei de vacanță ce tocmai urmează. Și când ne gândim la țările nordice nu trebuie să avem în vedere doar iernile interminabile de care locuitorii au parte. De reținut este faptul că aceștia au un spirit optimist ce influențează chiar și domeniul amenajărilor interioare. Să vedem cum aleg unii dintre cei mai fericiți oameni ai lumii să își decoreze locuința.


Lumină prin ferestre


Scandinavii recunosc importanța luminii naturale și au ajuns la concluzia că există o tendință de a fi mai fericiți în mediile în care pătrunde lumina zilei. De aceea, ferestrele sunt concepute cu o largă deschidere, fiind înlăturate toate modalitățile de obstrucție. Urmează-le exemplu și învață să renunți la perdelele greoaie. Pentru mai multă intimitate, alege țesături vaporoase. Pe timpul nopții optează pentru obloanele din lemn ce rețin totodată căldura și izolează împotriva frigului.


Potențial de luminozitate


Există și alți factori ce pot determina o maximizare a luminii din fiecare cameră. Folosirea nuanțelor de alb pentru decorarea pereților va crea impresia unei încăperi mai luminoase. De asemenea, podelele din lemne sau gresie cu luciu subtil pot contribui la reflectarea luminii. Același efect de reflectare este obținut prin plasarea strategică a unor oglinzi pe latura opusă ferestrei.


Culori de lemn și alb


O caracteristică ce o regăsim în stilul de amenajare scandinav este folosirea combinației echilibrate de lemn și alb. Aduc un aspect cald încăperii, o fac mai confortabilă și primitoare. În principiu, lemnul este regăsit atât în cazul mobilierului, cât și al podelelor sau panourilor de perete. Atât de simplu și, totuși, atât de frumos.


Romantism scandinav


Nelipsite sunt și lumănările decorative. Adaugă lumină și căldură încăperii. În plus, parcă totul arată mai bine la lumina lumănării. Creează o  atmosferă magică, specială pentru sărbători. Optează, din nou, pentru iluminat natural, dar pe timp de seară. Va contura perfect atmosfera liniștitoare și confortabilă de acasă.


Plante pentru energie


Stilul de viață scandinav se regăsește și în amenajarea interioară a locuinței. Locuitorii zonelor nordice optează pentru aerul curat prin introducerea plantelor în casele lor. Astfel, reîmprospătează designul locuinței, adugând și o doză de energie. Promovează și tu bunăstarea printr-un decor scandinav sănătos și plin de viață, în ciuda iernilor geroase ce ne fac din ce în ce mai leneși.


Sursa foto: freshome.com