Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
10-06-2013 / Blog amenajari locuinte
Personalitate si indrazneala in amenajarile de interior

Pentru ca amenajările interioare să poarte amprenta personalităţii dumneavoastră sau a celor dragi este recomandat să vă implicaţi în decorarea propriului cămin prin personalizarea unor obiecte de decor, prin punerea în evidenţă a pasiunilor şi prin împărtăşirea energiei şi dedicarea către acest proiect.

 

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi în amenajarea unui apartament nou este să parfumaţi încăperile. Puteţi folosi vase cu potpourri, beţişoare aromate sau lămpi de aromatizare – oricare dintre aceste produse sunt disponibile în magazinele cu decoraţiuni interioare.

 

Transformarea livingului în spaţiu de divertisment

 

O idee foarte bună pentru familiile cu copii este transformarea unui colţ al livingului în spaţiu de joacă: faceţi dintr-un perete zonă de antrenament pentru escaladări, iar, ca premiu, la capătul acesteia construiţi o mini casă „în copac”. Pictaţi pe peretele alăturat un peisaj natural în culori pastelate astfel încât imaginea să fie completă, dar să nu contrasteze prea puternic cu restul camerei.

 

Astfel veţi putea primi oaspeţii şi ţine copiii sub supraveghere în acelaşi timp. Nu uitaţi să aşezaţi sub locul de joacă o grămăjoară de perne, astfel încât accidentele să fie evitate.

 

Ordine dezordonată

 

Oferiţi obiectelor de decor un alt loc decât cel convenţional. De exemplu, puteţi ataşa oglinda de tavan. Optaţi pentru o ramă cât mai ciudată  care să îşi găsească o oarecare continuitate în modelul pictat pe tavan.

 

Următorul pas este să combinaţi fie imprimeuri dintre cele mai diferite pentru restul accesoriilor din cameră, fie culori care, privite separat, nu au nicio legătură una cu cealaltă. Rezultatul va fi o încăpere care va dovedi oricărui privitor că şi în haos există ordine.

 

Puteţi alege ca obiect de decor principal un tablou realizat după modelul petei de cerneală din cabinetul psihologului: fiecare vizitator va vedea în acea pată altceva.

 

Combinaţie îndrăzneaţă de texturi

 

Nu vă temeţi de asimetrie – ea poate da oricărei camere o energie şi o eleganţă aparte. Alăturaţi fotolii din piele unei canapele cu husă textilă. Puteţi folosi orice fel de covor, cu orice imprimeu, pernele de decor pot aparţine unor game diferite, iar tablourile nu trebuie să aibă aceleaşi dimensiuni şi acelaşi tip de ramă.

 

Şi, totuşi, camera dumneavoastră va arăta foarte bine şi va fi mai confortabilă decât una cu mobilier clasic şi piese la set.

 

Camere monocromatice

 

Alegerea unei singure culori pentru amenajarea unei camere va da impresia unei ordini foarte calculate, când, de fapt, nu este nevoie de acest lucru, ci doar de variaţiuni de culoare.

 

Chiar dacă folosiţi o singură paletă cromatică... aceasta trebuie să fie o „paletă” şi să cuprindă, deci, mai multe nuanţe ale aceleiaşi culori: imaginaţi-vă că alegeţi canapeaua de un albastru intens, iar apoi aţi putea combina această culoare cu un pic de alb pentru covor şi cu o doză dublă de alb pentru pereţi. Apoi adăugaţi puţin negru pentru lămpi şi perne şi tot aşa.

 

Animal Print – Literalmente!

 

Animal print-ul este în tendinţe şi anul acesta, aparent. Aşadar, dacă sunteţi iubitori ai naturii sau pur şi simplu vă place acest tip de imprimeu, sunteţi liberi să îl folosiţi în casele dumneavoastră.

 

Puteţi opta pentru imprimeuri cu urme de copite sau de lăbuţe sau pentru materiale care imită pielea animalelor preferate. Este totuşi recomandat să evitaţi imprimeurile de prost gust cum este atotprezentul imprimeu de ghepard sau cel care imită pielea de şopârlă.

 

Puteţi alege o canapea cu model de zebră, alături de care să aşezaţi o vază înaltă, roz (va aminti de un flamingo), iar biblioteca o puteţi picta în galben, cu pete maronii, pentru a obţine o girafă abstractizată.

 

Pentru un efect ceva mai complex, combinaţi imprimeurile „animalice” cu cele cu motive vegetale. Puteţi adăuga şi un accesoriu viu: un canar mic într-o cuşcă pe măsură. Pictaţi gratiile cuşcii în maro închis, astfel încât să imite nişte crengi subţiri.

 

Sursa foto: houzz.com