Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
28-12-2014 / Blog amenajari locuinte
Ornamente handmade – poate anul acesta ti-au scapat

Fie că vrei să recunoşti sau nu, lumea este într-o continuă goană după obiecte handmade de câţiva ani, motiv pentru care ne reproşăm faptul că anul acesta nu am găsit suficiente modele de ornamente handmade. Prin urmare, trebuie să reparăm greşeala: îţi mai dăm acum câteva idei, pentru ca anul acesta să strângi materialele "prime" necesare şi anul viitor să ai un brad decorat ca niciun altul!

 

Decoraţiuni din coji

 

Dată ai grijă atunci când spargi oul, s-ar putea să reuşeşti să îl spargi aşa cum trebuie pentru a putea crea ulterior un globuleţ ca cel din a doua imagine din galeria foto. După ce goleşti coaja de oul propriu-zis, spal-o şi usuc-o. Lipeşte un strat subţire de vată de jur împrejur, apoi în interiorul cojii "plantează" o bucată de pământ cu muşchi. Pe muşchi vei putea pune, ulterior, alte decoraţiuni mărunte: ciupercuţe din plastic, bombonele, biluţe din polistiren colorat etc.

 

Trebuie să exersezi pentru ca atunci când vine din nou vremea împodobirii să îţi iasă perfect. Şi ştii care este partea bună? Nu este costisitor şi nici nu ar trebui să îţi faci griji pentru cioburi, căci cojile de ou nu sunt periculoase şi le poţi aduna cu uşurinţă.

 

Decoraţiuni reciclate

 

Din orice piesă pe care o preţuieşti pentru că face parte din primul calculator, din prima tastatură wireless sau din ceasul preferat poţi crea noi decoraţiuni pentru brad. Important este ca piese să nu fie foarte grele şi să ai puţintică răbdare pentru a le vopsi (dacă este cazul) şi a crea un sistem de prindere adecvat. De asemenea, poţi crea globuri cu răvaş din becuri vechi, arse, ce nu vor mai fi folosite ca globuri, ci vor deveni ornamente personalizate pentru bradul de Crăciun!

 

Decoraţiuni uscate

 

Pe acestea le poţi face imediat: tale rondele din mandarine, lâmâi şi clementine, străpungele cu câte un fir de aţă fiecare rondea şi lasă-le să se usuce. La un moment dat, acestea vor deveni tari. Dacă vrei, le poţi vopsi sau le poţi pudra cu sclipici, dar, de altfel, acestea ar fi decoraţiuni simple şi simpatice pentru bradul viitor.

 

Decoraţiuni din hârtie

 

Din hârtie poţi lucra o sumedenie de decoraţiuni, care de care mai interesante, mai complexe şi mai frumoase. Pe lângă arta origami-ului mai sunt şi alte tipuri de a te juca cu hârtiile pentru a crea ornamente frumoase. Le vei recunoaşte în imaginile din galeria foto: pot presupune decupaj, coasere şi/ sau lipire. Colecţionează-le pe toate!

 

Decoraţiuni transformate

 

Şi din jucării din plastic, şi din globuri mai vechi, şi din bile de ping-pong poţi crea diferite feluri de decoraţiuni de pom. Cine nu ar vrea, de exemplu, ca an de an să poată ascunde între crengile bradului un elefant argintiu, o girafă roz sau o lamă albastră?

 

Sursa foto: houzz.com