Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
05-11-2013 / Blog amenajari locuinte
O noua regula: incalcarea regulilor
Arta nu ar trebui să fie îngrădită de reguli; de aceea, este necesar să vă urmați instinctul privind criteriile pentru amenajări interioare. Regulile care țin de manifestări ale artei sunt relative, deoarece depind atât de viziunea reprezentantului, cât și de mijloacele folosite, de obiectivul avut, de dimensiuni și de energii împărtășite. 
 
 
De aceea, trebuie să știți că orice regulă poate fi adaptată și tot de aceea nu insistăm prea mult pe tendințe și recomandări rigide. Iată câteva dintre cele mai simple norme ce pot fi încălcate fără ca amenajarea locuinței dumneavoastră să fie un dezastru, așa cum v-ar face unii designeri să credeți. 
 
 
Culorile închise nu trebuie să vă fie dușmani. 
 
 
Regula este că trebuie evitate culorile închise în spațiile mici. Totuși, nu toată lumea se simte inconfortabil în camerele mici: pentru unele persoane, o încăpere ceva mai restrânsă oferă stabilitate, siguranță, încredere și așa mai departe. 
 
 
Utilizarea culorilor închise poate ajuta la crearea contrastelor și poate, de asemenea, să pună în valoare anumite piese de mobilier ori obiecte de artă pe care nu le puteți evidenția destul de bine prin lumini și nuanțe pastelate. 
 
 
În plus, nu toate culorile închise imprimă acel aer ostil la care tindem să ne gândim inițial. Ba mai mult, pot oferi chiar un plus de originalitate: unele camere își pierd din farmec dacă sunt zugrăvite în culori neutre, în nuanțe pastelate sau în alb – culori banale. 
 
 
Tavanul reprezintă un spirit liber. 
 
 
Este drept că nu este recomandat ca într-o cameră normală tavanul să fie zugrăvit în negru sau culori foarte închise și mate. Totuși, chiar și aici există excepții precum camerele foarte înalte, spațiile destinate galeriilor de artă sau unele dormitoare în care fiecare perete este zugrăvit într-o altă culoare sau sunt folosite numai nuanțe intense. 
 
 
De altfel, deși de obicei tavanele sunt zugrăvite în alb, aceasta nu este o regulă. Tavanul poate fi zugrăvit în culori pastelate în cazul în care pereții sunt albi sau poate fi colorat cu aceeași nuanță folosită pentru decorarea pereților. 
 
 
NU trebuie totul asortat. 
 
 
Când sunt foarte multe culori într-o cameră și sunt multe obiecte mărunte, ar trebui să găsiți un echilibru cromatic sau unul compozițional, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să utilizați un număr limitat de culori sau că trebuie asortat absolut totul. Nu trebuie să utilizați numai culori complementare, numai culori neutre sau numai nuanțele unei singure culori. Lăsați lumina și cromotopii să vă înveselească ziua! 
 
 
Probabil sunteți de acord că nu există nimic mai frumos decât peisajele naturale. Acolo nu veți observa, totuși, copaci care se adună la un loc pentru a se asorta, nici flori monocromatice. 
 
 
Nu trebuie nici măcar să mențineți același stil de design interior într-o încăpere. Uneori, diversitatea este cheia succesului. Așa cum am menționat cu fiecare ocazie în articolele trecute, este necesar să vă urmați pasiunile, pentru ca rezultatul final să fie ceva care să vă placă, dar și să vizualizați întregul proces de amenajare și să priviți totul în perspectivă – acest lucru este necesar deoarece, chiar dacă sunt încurajate contrastele și combinațiile îndrăznețe, uneori pot apărea discrepanțe obositoare. 
 
 
Și nu uitați: trebuie să vă distrați de fiecare dată când amenjați un apartament nou sau când reamenajați o locuință. 
 
 
Sursa foto: Houzz.com