Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
06-08-2013 / Blog amenajari locuinte
O familie si o garsoniera

Se poate întâmpla ca familia să se mărească în mod neaşteptat sau ca membrii aceştia să nu îşi permită, la un moment dat, un apartament nou care să aibă câte o cameră pentru fiecare persoană. Viaţa nu ne-o alegem, dar trebuie să scoatem din ea ce e mai bun. 

 

Cum amenajaţi o garsonieră astfel încât să poată trăi o întreagă familie în cel mai bun mod cu putinţă? În primul rând, va trebui să luaţi în considerare toate modurile de eficientizare a spaţiului, subiect pe care l-am abordat anterior.

 

În al doilea rând, va trebui să alegeţi piesele de mobilier cele mai înguste, dar, de asemenea, eficiente, iar asupra acestui aspect vom discuta în  acest articol.

 

Cum alegeţi mobilierul?

 

Adesea garsonierele sunt locuite de o singură persoană – cel mult un cuplu. Însă când familia se măreşte, trebuie să se găsească spaţiu pentru fiecare membru, fără doar şi poate.

 

Aşadar, numărul paturilor va creşte. Este recomandat să existe un pat matrimonial (pentru părinţi), iar în acesta ar putea dormi şi copiii cât sunt încă mici. După o vreme, fiecare copil va trebui să aibă patul lui, moment pentru care există trei variante: paturile rabatabile, paturile supraetajate şi fotoliile extensibile. În cazul în care optaţi pentru cea din urmă posibilitate, poate că ar trebui înlocuit şi patul matrimonial cu o canapea extensibilă, astfel încât să formeze un set – uniformitatea mobilierului ajută la crearea unei atmosfere echilibrate.

 

În continuare, va trebui să alegeţi dulapuri cât mai eficiente: trebuie să fie cât mai înalte şi cât mai înguste, astfel încât depozitarea să se facă pe verticală. De asemenea, dacă mobilierul este înalt, impresia estetică este de alungire şi, deci, de mai mult spaţiu.

 

Încercaţi ca scaunele şi mesele achiziţionate să fie din cele pliabile, astfel încât să vă puteţi aşeza cu toţii la masă şi să aibă fiecare copil propriul birou pentru efectuarea temelor, dar să aveţi şi spaţiu în care să vă mişcaţi şi să primiţi vizite când niciuna dintre activităţile de mai sus nu este în desfăşurare.

 

Mobilierul suspendat ar putea fi un alt ajutor în cazul în care dulapurile nu ofera îndeajuns spaţiu pentru depozitarea obiectelor dumneavoastră – o familie are nevoie de multe produse pentru un trai normal: haine, aşternuturi, prosoape, pilote, perne, veselă, ca să nu mai vorbim despre păstrarea suvenirurilor.

 

Recomandări pentru perspective largi

 

Când spaţiul disponibil este limitat, primul lucru ce trebuie făcut este crearea impresiei unui spaţiu larg, aerisit. În această direcţie, se vor dovedi foarte utile oglinzile, detaliu pe care cu siguranţă îl cunoaşteţi deja.

 

Următoarea măsură pe care o puteţi lua pentru a amenaja un spaţiu cât mai lejer este alegerea culorilor deschise, pastelate sau neutre pentru decorarea camerei. De asemenea, puteţi folosi accesorii şi decoraţiuni în culori vii, puternice, însă este de recomandat evitarea culorilor închise – dacă se mai strecoară câte un detaliu în culori închise nu este nicio problemă, important este să nu faceţi exces. Ştiţi, doar, că nuanţele închise dau senzaţia de spaţiu închis şi aglomerat, iar aceasta reprezintă exact opusul atmosferei căutate pentru o garsonieră cu locuitori multipli.

 

Dacă doriţi plante de interior, ceea ce este recomandat, vă sfătuim să alegeţi din cele care se agaţă, iar ghivecele să le poziţionaţi cât mai sus. Iedera şi filodendronul sunt dintre cele mai populare astfel de plante, având un rol important în îmbunătăţirea calităţii aerului.