Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
07-07-2013 / Blog amenajari locuinte
O casa noua - mai multe stiluri de amenajari interioare

Mutarea într-un apartament nou aduce cu sine posibilitatea împlinirii dorinţelor de mult timp. Puteţi în sfârşit să zugrăviţi fiecare cameră conform propriilor dorinţe, puteţi alege cel mai trăznit mobilier sau pe cel mai simplu, puteţi renunţa la plantele pe care trebuia să le îngrijiţi în lipsa părinţilor sau, din contra, puteţi avea cât de multe ghivece vă doriţi.

 

Şi dacă tot sunteţi patronul propriei case, puteţi să încercaţi cele mai îndrăzneţe moduri de amenajare a locuinţei. Pentru un apartament cât mai plăcut şi mai surprinzător, alegeţi câte un stil ornamental pentru fiecare cameră: tradiţional, rustic, minimalist, mediteranean, suedez, elisabetan, eclectic etc. În completarea acestui concept, vom propune o astfel de combinaţie, pentru a vă fi mai uşor să vizualizaţi rezultatul final.

 

Dormitor minimalist

 

Cel mai indicat mod pentru amenajarea dormitorului este stilul minimalist, din motive lesne de înţeles: simplitatea, eleganţa subtilă şi eficienţa acestui stil decorativ se potrivesc de minune principiilor de amenajare a unui dormitor, a cărui calitate principală trebuie să fie confortul.

 

Astfel, încercaţi să mobilaţi încăperile destinate odihnii cu cât mai puţine obiecte şi cu lucrături cât mai simple. Va trebui să alegeţi cu grijă şi paleta cromatică în care zugrăviţi dormitoarele, cele mai recomandate fiind nuanţele neutre (alb, gri, crem, bej, maro), precum şi cele de galben şi albastru.

 

Living elisabetan

 

Este nevoie de mobilier masiv, însă acesta nu trebuie să blocheze sursele de lumină. Nu trebuie să alegeţi cele mai pompoase decoraţiuni, dar câţiva franjuri în jurul pernuţelor de decor, o canapea cu tapiserie înflorată, un şemineu şi câteva lămpi cu formă specifică vă vor ajuta să creaţi o atmosferă primitoare, elegantă şi care să trimită cu gândul la acea epocă.

 

Pentru o sufragerie, stilul elisabetan ar fi cel mai potrivit, nu credeţi?

 

Bucătărie eclectică

 

Eclectismul vă va permite să apelaţi la orice gamă cromatică vă doriţi (recomandate sunt nuanţele calde, cu predilecţie oranjul şi galbenul) şi să îmbinaţi elemente ale diferitelor stiluri decorative pentru a crea bucătăria perfectă. Nu uitaţi că pe primul loc trebuie să stea pragmatismul mobilierului, fiind urmat de uşurinţa de a ajunge la fiecare obiect care v-ar putea servi la un moment dat şi de un mod de organizare a lucrurilor care să faciliteze curăţarea încăperii.

 

Utilizaţi cât mai multe etajere pentru etalarea cănilor, paharelor şi a recipientelor cu condimente, precum şi a micilor ghivece cu ierburi aromatice.

 

În funcţie de dimensiunile bucătăriei, puteţi să optaţi pentru o insulă funcţională sau pentru mese şi scaune pliante (sau masă pliantă şi taburete înalte şi înguste, în funcţie de preferinţe).

 

Baie à l’Italie

 

Privind tendinţele în amenajări interioare în băi, stilul italian pare cel mai eficient, asigurând prezenţa tuturor instalaţiilor sanitare necesare, dar şi simplitate şi rafinament.

 

Astfel, va trebui să existe o cabină de duş, chiuveta şi vasul de toaletă, cărora puteţi să adăugaţi şi o cadă şi un bideu. Nu uitaţi să fixaţi deasupra chiuvetei o oglindă, iar deasupra acesteia trebuie să fie câteva spoturi luminoase.

 

Decoraţiunile şi accesoriile (ghivece cu plante, dulapuri, etajere, suporturi pentru prosoape) vor fi din materiale care să se potrivească din punct de vedere estetic (texturi şi culori) cu instalaţiile sanitare şi gresia şi faianţa alese. Trebuie spus că italienii preferă combinaţiile de nuanţe de gri şi de maro pentru amenajarea băii, iar instalaţiile propriu-zise vor fi argintii sau negre.

 

Pesonalitatea nu este liniară, stilurile de amenajări interioare pentru un apartament nou de ce ar fi?

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com