Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-09-2013 / Blog amenajari locuinte
„Ne mutam impreuna?”

„Da, dar mai întâi”... trebuie făcute câteva pregătiri într-un apartament (şi nu numai) înainte să vă mutaţi cu sufletul pereche.

 

Mutatul împreună este un pas important pentru ambii parteneri, mai ales dacă minimum unul dintre ei este obişnuit să stea singur sau să aibă propria cameră de care este responsabil, propriul pat în care să se întindă şi aşa mai departe.

 

Aşadar, înainte de această mutare este recomandată o convieţuire sporadică pentru cunoaşterea terenului: trebuie să ştiţi obieceiurile şi preferinţele celuilalt pentru a evita certuri inutile în noul apartament. Totuşi, acesta nu este un articol despre relaţii, ci unul despre amenajări interioare în care vom discuta cei mai importanţi paşi pentru o astfel de decizie.

 

Discutaţi despre buget

 

Înainte de a porni la drum, trebuie să discutaţi pragmatic despre investiţiile pe care sunteţi dispuşi să le faceţi. Nu va fi uşor şi nici plăcut, dar este o discuţie necesară.

 

În plănuirea bugetului trebuie să luaţi în calcul dacă doriţi să achiziţionaţi o locuinţă nouă sau dacă doriţi să închiriaţi una, apoi va apărea problema mobilierului, a costurilor implicate de amenajările interioare (zugrăveală, mobilier, decoraţiuni, cheltuieli de transport în cazul în care dispuneţi deja de unele piese de mobilier).

 

Găsirea unui cămin corespunzător

 

Nu vă grăbiţi în alegerea apartamentului, ci analizaţi bine toate opţiunile pe care le aveţi. Alegeţi cu grijă zona, tipul apartamentului, poziţionarea lui, numărul de camere etc. Desigur, dacă veţi rămâne constant cu gândul la bugetul de care dispuneţi, va fi puţin mai uşor să faceţi această alegere.

 

Combinarea stilurilor

 

Chiar dacă aveţi majoritatea gusturilor asemănătoare, tot vor exista câteva lucruri pe care trebuie să le sincronizaţi şi altele pe care trebuie să le abandonaţi ori să le transformaţi. Important este să faceţi toate alegerile împreună, să nu se ocupe numai unul dintre dumneavoastră de amenajarea noului apartament şi să o facă doar conform propriilor gusturi pentru ca apoi să fie necesar să schimbaţi totul.

 

Animalele de companie

 

Dacă aveţi deja un animal de companie, asiguraţi-vă că acesta şi partenerul dumneavoastră de viaţă sunt deopotrivă de compatibili precum sunt în relaţia cu dumneavoastră, dar şi că este permis accesul cu animale în noua locuinţă.

 

Dacă nu aveţi şi doriţi să adoptaţi primul animăluţ împreună, poate că ar trebui să începeţi cu ceva mai mic şi mai uşor de întreţinut: un papagal, un hamster sau câţiva peşti. Pisicile şi câinii au nevoie de stabilitate şi de atenţie.

 

De asemenea, puteţi să vă antrenaţi înainte cu o plantă în ghiveci – dar nu un cactus. Alegeţi violete de Parma, cyclame sau alte plante pretenţioase. În plus, acestea vor înfrumuseţa apartamentul şi vor împrospăta aerul.

 

Gândiţi totul pe termen lung

 

Atât în alegerile pe care le veţi face în privinţa decorării interiorului, cât şi în adoptarea unei plante sau a unui animal de companie, trebuie ca ambii parteneri să fie conştienţi de faptul că aceste acţiuni reprezintă un angajament de lungă durată.

 

Dacă aţi cumpărat o canapea care nu vă mai place după două luni, dar aţi investit în ea jumătate din fondurile pentru mobilier, cu siguranţă se va isca o ceartă. Acesta este unul dintre cele mai simple exemple.

 

Luaţi în considerare şi eventualii urmaşi, primirea în vizită a prietenilor sau rudelor, timpul pe care îl petreceţi în mod normal acasă şi cel pe care îl petreceţi călătorind şi aşa mai departe...

 

Sursa foto: freshome.com