Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
22-10-2013 / Blog amenajari locuinte
Monocromatic fara monotonie

Monotonia este ultimul lucru de care ar putea fi nevoie într-o locuinţă. Acasă este locul unde trebuie să vă simţiţi în largul dumneavoastră, să vă încărcaţi cu energie şi să vă bucuraţi de compania celor dragi.Foarte multe persoane consideră că prea multe culori într-o cameră creează impresia de aglomerare, de sufocare. Altă categorie de persoane consideră că prea puţine culori imprimă o atmosferă anostă. De notat este, însă, faptul că nuanţele şi culorile nu sunt acelaşi lucru şi că folosirea celor dintâi ajută în mod incontestabil la crearea unui ambient echilibrat.

 

Recomandăm asortarea tuturor accesoriilor cu nuanţa aleasă pentru pereţi şi pentru mobilier. De exemplu, în dormitor, este indicat să asortaţi lenjeria pentru pat cu alegerea cromatică pentru covor şi perdele. De asemenea, trebuie asortate şi ornamentele: veiozele, vazele, ghivecele, pernuţele decorative, covoarele, tablourile, ramele fotografiilor şi aşa mai departe.

 

Oferiţi un aer dinamic dormitorului dumneavoastră şi prin utilizarea materialelor cu imprimeuri, prin autocolante sugestive, prin aşezarea buchetelor de flori proaspete pe măsuţă ori pe noptieră ori a unui bol cu un peştişor auriu, cu ajutorul câtorva decoraţiuni specifice altor culturi (paravane, dreamcatcher) sau a instrumentelor muzicale aşezate cu grijă în încăperea de acasă unde petrecem cel mai mult din timp.

 

Alegeţi cu grijă culorile pentru decorarea acestei încăperi: acestea sunt primele lucruri pe care le vedeţi când vă treziţi şi ultimele pe care le observaţi înainte de a vă lăsa atraşi pe tărâmul viselor, deci şi starea de veghe şi visele vor fi influenţate de modul în care vă decoraţi dormitorul.Fiecare încăpere dintr-un apartament nou poate avea propria paletă cromatică. Înclinarea către o singură culoare, cu nuanţele sale adiacente, va oferi impresia unui echilibru compoziţional indiferent de formele alese pentru mobilier. Gândiţi-vă numai la câte nuanţe şi tente se pot obţine prin amestecul unei culori cu alb, cu negru sau cu o altă culoare, în proporţii diferite!

 

De asemenea, fiecare cameră poate fi zugrăvită în orice culoare, însă este recomandat să ţineţi cont şi de influenţa cromatică asupra stării de spirit şi asupra diferitelor funcţii ale minţii.

 

Monotonia care ar putea fi imprimată prin monocromie va fi îndepărtată şi cu ajutorul imprimeurilor şi diversificării formelor. Întotdeauna se pot adăuga detalii în nonculori ori culori neutre, auriu, argintiu sau alte astfel de accente.

 


Livingul are nevoie de un „tratament” special: fiind locul de primire a vizitelor, trebuie să fie puţin mai jucăuş – ori, dacă stilul nonconformist nu vi se potriveşte, trebuie să înlocuiţi spiritul ludic şi imprevizibil cu câteva decoraţiuni inedite.De aceea, recomandăm culori puternice sau mobilier sau ornamente deosebite: imprimeuri mari, pompoase, dar fără prost gust, tablouri cu dimensiuni mari, multiple surse de lumină, mobilier cu amprente artistice.De asemenea, trebuie să aveţi grijă şi la modul în care se propagă lumina şi la tipul de lumină ales pentru fiecare încăpere. În funcţie de culorile alese pentru decorarea fiecărei camere, veţi avea o lumină colorată sau nu, caldă sau rece, clară sau difuză. Produsul de iluminat şi tipul de bec ales influenţează şi ele tipul de lumină dintr-o încăpere.

 

Sursa foto: houzz.com